| 
 
 
 | 
Vişneli Puding | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9804 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
100 gr katı tereyağı
 
1 su bardağı un
 
1 kilo süt
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
Jölesi için;
 
1 kavanoz çekirdeksiz vişne kompostosu
 
1 kaşık toz şeker
 
2 kaşık nişasta
 
 
100 gr yağı eritip içine 1 bardak unu koyup biraz kavurun daha sonra 1 kilo süt ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra içine 1,5 bardak şeker ve vanilya ilave edip pürüzsüz bir hal alana kadar mikserle çırpın. Diğer tarafta kompostoyu süzüp tanelerini ayırın, suyuna 1 kaşık şeker ve 2 kaşık nişasta koyup pelte kıvamında pişirin, pişince içine tanelerini ilave edip pudingin üzerine özenli bir şekilde yayın.
  
 | 
Vişneli Puding | 
  | 
astronot 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21439 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008 
2,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. vişne (çekirdekleri çıktıktan sonra)
 
4 çorba kaşığı oralet
 
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
 
20 çorba kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
250 gr. sade bisküvi
 
1/2 su bardağı fındık
 
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
 
Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
 
Kalıbı yağlayıp ayıklanmış ve yıkanmış ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri kalıbın tabanına bir sıra diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
 
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.
 
 
Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve iki limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.
  
 | 
Vişneli Puding | 
  | 
yaman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143741 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019 
591 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket vanilyalı puding
 
400 mililitre vişne suyu
 
Bir miktar hindistancevizi
 
Bitter çikolata
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
2 tatlı kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
5 su bardağı süt
 
 
Vişne suyu, vanilyalı puding ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri bir kaba koyun. Kabı kısık ateşte karıştırın ve kıvama getirin. Kıvama geldiğinde tereyağını ekleyin ve muhallebi tepsisine dökün. Başka bir kapta vişne suyu ve pudingi karıştırın.
 
Bu vişne sosunu pudingin üzerine dökün. İsteğe göre hindistancevizi ve damla çikolata serpin.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Puding | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164579 
Gönderme Tarihi: 01.May.2022 
312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Vişne
 
Vişne suyu
 
Vanilyalı puding
 
Kedi dili (yoksa bebe bisküvisi)
 
Un
 
Toz şeker
 
Vanilya
 
Kedi dilini ıslatmak için az süt
 
 
Bir kaba kedi dili yada bisküviler dizilir, üstleri oda sıcaklığındaki süt ile ıslatılır. Daha sonra bir tencerede 1 paket vanilyalı puding, 400 gr. sütle karıştırılarak kaynatılır. Sizler pudingi isterseniz yarım kg. süte 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağına yakın toz şeker, 1 paket vanilya koyarak da yapabilirsiniz. Ben çabuk olsun diye hazır kullandım. Her zamanki puding kıvamından biraz daha katı olması gerekiyor. Kaynayınca bisküvilerin üstüne dökülür. Böylece beyaz kısmı tamamlanır. Biraz ılınınca vişneler dizilir. Yine tencerede 1 kg. vişne suyu, yarım su bardağı toz şeker, 3 kaşık un, 2 kaşık nişasta ve 1 paket vanilya karıştırılarak kaynatılır ve elde edilen kırmızı puding de ikinci katı için dökülür. Üzerine kalan vişneler ve Antep fıstığı ile süs yapabilirsiniz. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan sonra servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |