|
Vişneli Pasta |
|
Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72486
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2012
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı vişne taneleri
4 adet yumurta
250 gram toz şeker
50 gram kakao
1 paket krem şanti
1 su bardagı süt
200 gram bitter çikolata
1 su bardagı vişne reçeli
1 cay bardagı bitter çikolata (rendelenmiş)
Çikolatalı pandispanya için; 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin, yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğutun. Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın. Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün. Çikolatalı kremayı üzerini! ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "parol" tarafından gönderildi. 09.06.2017
|
Vişneli Pasta |
|
zehra özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc136783
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2018
679 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mediashop.tv
500 g vişneli pasta içi
2 paket yufka/milföy
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Pasta tabanını pişirme biriminin içine bastırarak yerleştirin ve boşta kalan taban hamurunu kesmeyin. Şimdi vişneli karışımı ekleyin. Bir çatal ile hamurun her yerine delikler açın.
Pişirme birimi dahil olmak üzere kızartma sepetini kızartma çekmecesine takın ve bunu cihazın içine itin.
M tuşuna basın ve pişirme/fırınlama* sembolüne kadar ilerleyin.
Açma/kapama düğmesine basın ve hazırlama süresini 5 dakikaya, pişirme sıcaklığını 150 dereceye ayarlayın.
İkinci pasta tabanını açın ve bunu yakl. 2 cm kalınlığındaki hamur şeritleri halinde kesin. Şeritleri üst üste, bir ızgara formu elde edene dek pastanın üzerine koyun.
Yumurta ve sütü köpüksü bir hal alana dek karıştırın.
Pişirme birimini kızartma sepetine geri takın ve bunu da Power AirFryera yerleştirin.
M tuşuna basın ve pişirme/fırınlama* sembolüne kadar ilerleyin.
Açma/kapama tuşuna basın ve pişirme süresini 5 dakikaya, pişirme sıcaklığını ise 150 dereceye ayarlayın.
Pişirme süresi sona erdikten sonra pastayı Power AirFryerdan çıkarın, soğutmaya bırakın ve vanilyalı dondurma ile servis edin.
Not: Vişneli pastayı ideal olarak bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Vişneli Pasta |
|
telsiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153093
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2020
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı vişne
2 tatlı kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yumurta, toz şeker ve vanilyayı, toz şeker eriyene kadar çırpın.
Şekeri erittikten sonra içine yoğurt, eritilmiş tereyağı, kabartma tozu ve un koyup çırpıp 2 su bardağı kadarını ayırın.
Yağlanmış kilitli kek kalıbına karışımı dökün.
Tarçın, vişne ve yarım bardak unu karıştırarak karışımın üzerine eşit şekilde yayın.
Üstüne ayırdığınız kek karışımını dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin.
Keki servis tabağına ters çevirerek koyun.
Krem şanti ve vişneyle süsleyip kek soğuduktan sonra servis yapın.
|
Vişneli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159124
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çikolatalı Pandispanya İçin:
4 yumurta
250 gr tozşeker
175gr un
50 gr kakao
Çikolatalı Krema için:
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
200 gr bitter çikolata
Vişne reçeli
Süslemek İçin:
Vişne taneleri Çikolata
Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin. Yumurtalı karışıma kakaolu unu yavaş yavaş ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak kek kalıbının içini yağlayın ve içine karışımı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kalıbından çıkarmadan soğutun. Çikolatalı krema için, kremşantiyi bir bardak sütle mikserle çırpın ve bitter çikolatayı eritip karıştırın. Pandispanyanın üzerine bolca vişne reçeli sürün. Çikolatalı kremayı üzerine ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Rendelenmiş çikolata parçaları ve vişne taneleriyle süsleyip servis yapın.
|
Vişneli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161447
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 çay bardağı ceviz içi
Vişneli pasta kreması için:
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
Kek için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin.
Diğer tarafta krema için toz krem şanti ile sütü mikserle çırpın. Soğuyan pasta kremasına ekleyip tekrar mikserleyin. Vişne suyu ve vişne tanelerini ilave edip karıştırın.
Kekler soğuduktan sonra birer porsiyon halinde kare kare dilimleyin. Ortadan enlemesine ikiye kesip ortasına vişneli kremadan kalın bir tabaka sürün.
Pastaların üzerini marzipan ile kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yapın.
|
Vişneli Pasta |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164566
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2022
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Özseyhan
Pastaban kek
Kakao
Krem şanti
Pudra şekeri
Vişne
Parça çikolata
Süt
Pasta altı hazır keklerin önce bir yüzünün iç kısmını süt ile ıslatıyorum. Üzerine yani pastanın ara kısmı için 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 paket krem şantiyi çırpıyorum. Yarıdan fazlasını spatula yardımıyla sürüyorum. Kremanın üzerine 1 avuç kadar yazdan dondurduğum vişne ve üzerine 1 paket çikolatayı mutfak makasıyla ufak ufak kesiyorum.
Kekin diğer kısmının da iç tarafını sütle ıslatıyorum. O parçaya da krema sürüp kapatıyorum. Kalan kremaya 2 yemek kaşığı kakao katıp mikserle çırpıyorum. Sonra bir spatula yardımı ile pastamızın kenarlarını taşmayacak şekilde kapatıyorum. Çok az da yani ekmeğe yağ sürer gibi üst kısmına sürüyorum.
Pastamızın içi beyaz üstü kakaolu krema oluyor. Şimdi sıra bir süzgeç yardımıyla pastamızın kakaosunu dökmeye geldi.
Bu işlem de bitince evimizde buluna herhangi kağıttan veya naylondan olan dantelimizi üstüne yerleştirip bu kez süzgeçle pudra şekerini bir elimizle kenarına vurarak serpiyorum.
İkram yapacağım zaman dondurulmuş vişnemden pastamın bir tarafına 3-4 adet koyuyorum. Önceden konursa vişnelerin suyu akıyor ve nahoş bir görüntü oluşuyor.
|
Vişneli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168782
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya:
4 yumurta
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
Dolgu:
4 yemek kaşığı vişne marmeladı
Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
10 adet vişne tanesi
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Birinci pandispanya katını servis tabağına alın ve üzerine vişne marmeladını sürün.
Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Vişne marmelatının üzerine bir miktar pasta kreması sürün ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Üzerine kakaoyu serpin, vişne tanelerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
|
|