|
Vişne Soslu Portakallı Ördek |
|
sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc41151
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2009
2,874 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
4 parça kemiksiz ördek göğsü
125 gr taze veya dondurulmuş vişne
Yarım bardak vişne suyu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 küçük portakal
1 tutam tuz
1. Etleri teflon tavaya alın. Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Portakalları soyup dilimleyin. Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin.
2. Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bal, şeker, vişne suyu ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin.
3. Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin. Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın.
|
Vişneli Ördek |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc13614
Gönderme Tarihi: 08.May.2007
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 kg kemiksiz ördek eti
1 çorba kaşığı bal
1 su baedağı ayıklanmış vişne
1 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPIMI:
Teflon tavada, yağsız olarak ördek etleri renk alacak kadar kızartılır. Daha sonra fırın kabına dizilir, tuz serpilir., Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Bu arada sos hazırlanır. Bal, şeker, vişne, portakal suyu tavaya konur. Vişnelerin rengi değişene kadar kısık ateşte pişirilir. Pişen ördek etleri servis tabağına konur, üzerine pişirilen sos gezdirilir.
|
|