| 
 
 
 | 
VIŞNELİ MUHALLEBİ | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3341 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
2,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
125 gr margarin 
 
2 kahve fincanı un
 
1 kg süt
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 çay bardağı şeker
 
2 kutu vişne suyu 
 
1/2 kg vişne
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Unu  hafifçe kavurun. Sütü şekerle birlikte göz göz oluncaya dek pişirin. Payreks bir tepsiye boşaltıp, buzdolabında dondurun. Mısır nişastası, şeker ve vişne suyunu  muhallebi gibi pişirin. Koyulaştığında  çekirdekleri ayıklanmış vişneleri ilave edip,  soğutulmuş muhallebinin üzerine dökün.
  
 | 
Vişneli Muhallebi | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16373 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
2,546 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
Muhallebisi için:
 
2 litre süt
 
1 su bardağı pirinç unu
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Vişne şekerlemesi için:
 
1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
 
1 çay bardağı toz şeker
 
2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
 
Üzeri için:
 
Hindistancevizi
 
 
Önce iki litre sütü derin bir tencereye alm. Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin. Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün. Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar-hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştınn. Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın. Kaselere paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistancevizi serpin. İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
  
 | 
Vişneli muhallebi | 
  | 
Rüzgar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2007 
Mesajlar: 1537 Şehir: Beşevler Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16000 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007 
2,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt, 
 
5 tatlı kaşığı nişasta, 
 
10 tatlı kaşığı tozşeker, 
 
yarım su bardağı vişne suyu.
 
Süslemek için vişne taneleri.
 
 
3 su bardğı sütü geniş bir tencereye alın. Çok az su ilavesi ile karıktırdığınız 5 tatlı kaşığı nişastayı azar azar süte ekleyin. Yarım su bardağı vişne suyunu ve 10 tatlı kaşığı tozşekeri ilave edin. Karıştırarak ağır ateşte koşulaşana dek pişirin. Kalıplara doldurun. Buzdolabında soğuyana dek bekletin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Vişne taneleriyle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |