| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Vişneli Limonlu Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Vişneli Limonlu Kek |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc108663 Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
 3,261 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ayşe Tüter
 
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı tozşeker
 125 gram margarin
 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
 2 yumurta
 1 su bardağı vişne
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı mısır gevreği
 
 Yumurta ile şekeri çırpın. Margarini eritip, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, sütü ilave edip, karıştırın. Unu, kabartma tozunu koyun. Mısır gevreğinin yarısını, vişneyi koyup, karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan mısır gevreğini üstüne serpip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
 
 
  
 
 |  
| Vişneli Limonlu Kek |  
|  | yemiş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.01.2011
 Mesajlar: 21
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc60162 Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
 2,868 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 yumurta
 1/8 litre krema
 300 gram kuru vişne
 1/4 çaykaşığı kabartma tozu
 80 gram margarin
 150 gram şekerli krema
 300 gram un
 tuz
 rendelenmiş limon kabuğu
 
 Yağla tuz, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Sonra yavaş yavaş yumurtaları ekleyin, üzerine kuru vişneleri ve kremayı ekleyin. Unla kabarta tozunu karıştırıp karışımın içine dökün. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Kalıbın dörte üçünü karışımla doldurun ve 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin, keki kalıptan çıkarıp soğumasını bekleyin. Şekerli krema dökerek servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |