| 
 
 
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
fusagu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.09.2007 
Mesajlar: 13
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17999 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007 
2,603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet limon
 
3 yemek kaşığı vişne reçeli
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 litre soğuk su
 
 
Limon kabukları rendelenir.
 
Şeker, vişne reçeli ve limon kabukları mikserde çırpılır.
 
Limon suyu sıkılıp karışıma ilave edilir.
 
Mikser yardımı ile reçelli karışım limon suyunda eritilir.
 
Soğuk su katılıp karıştırıldıktan sonra limonata süzülür.
 
Bol dondurulmuş vişne ile servis edilir.
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53052 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010 
2,305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre Cappy Limonata
 
4 yemek kaşığı vişne reçeli
 
Servis için:
 
Dondurulmuş vişne ve buz
 
 
Mikser yardımı ile vişne reçeli Cappy Limonata içerisinde eritilir.
 
Cappy Limonata - vişne reçeli karışımı süzülür.
 
Dondurulmuş vişne ve buz ile servis edilir.
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Turist Ömer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2005 
Mesajlar: 81
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10968 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007 
2,211 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1  su bardağı toz şeker 
 
5 bardak su
 
2   limonun   rendelenmiş kabuğu
 
1 su bardağı limon suyu 
 
Yarım kilo ayıklanmış vişne
 
 
Ayıkladığınız vişneleri iyice ezin ve limon kabuklu şeker - su karışımına ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra 8-10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Soğuttuktan sonra bu karışımı süzgeçten geçirin. Buzlu bardaklara bölerek servis yapın.
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115234 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2016 
1,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet limon
 
3 yemek kaşığı vişne reçeli
 
1 yemek kaşığı şeker
 
1 litre soğuk su
 
 
Limon kabukları rendelenir.
 
Şeker, vişne reçeli ve limon kabukları mikserde çırpılır.
 
Limon suyu sıkılıp karışıma ilave edilir.
 
Mikser yardımı ile reçelli karışım limon suyunda eritilir.
 
Soğuk su katılıp karıştırıldıktan sonra limonata süzülür.
 
Bol dondurulmuş vişne ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167254 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2022 
336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
14 adet limon
 
3 adet portakal
 
1 demet taze nane
 
3 su bardağı toz şeker
 
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
 
 
Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Tüm malzemenin üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Vişneleri rondoda çekip limonataya ekleyip hepsini süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179293 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2024 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı vişne
 
4 adet limon
 
1 adet misket limon
 
1 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Öncelikle 3 adet limonun kabuklarını rendeleyin. 
 
Kabuksuz olarak doğrayın.
 
Doğradığınız limonları 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynayana kadar pişirin.
 
Kaynadıktan sonra tel süzgece alın ve posalarını süzün.
 
Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. 
 
1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynatın.
 
Piştikten sonra vişne sosunu blenderdan çektirin ve püre kıvamına getirin.
 
Püre kıvamındaki vişneleri, önceden kaynattığınız limonlarla bir araya getirin.
 
Üzerine 1 adet limonun suyunu, lime parçalarını, ve vişneleri ekleyerek buzla birlikte karıştırın.
 
Soğuk bir şekilde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166068 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane limon
 
1 tane misket limonu
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı vişne
 
1 su bardağı şeker
 
 
Limonların kabuklarını rendeleyin ve doğrayın. Yarım su bardağı şeker ve bir su bardağı suyla kaynatın. Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayın. Kalan şeker ve suyla kaynatın. Her iki karışımı da süzün ve sıvıları birleştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |