| 
 
 
 | 
Vişneli Köfte | 
  | 
fido 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.02.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131989 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2018 
1,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet sotelik doğranmış soğan
 
1/2 kilo vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tarcın
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 tutam tuz
 
2 tutam karabiber
 
500 gr kıyma
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
 
Kıymayı; tarçın, kimyon, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun ve üzeri kapalı olarak dinlendirin. Dinlenen harçtan ceviz büyüklüğünde parça koparıp içli köfte gibi ortasını açıp içerisine birer vişne koyup yuvarlayarak kapatın, aynı boy olmasına özen gösterdiğiniz köfteleri az bir yağ ile yapışmaz tavada pişirin. Pişen köfteleri kenara alın, tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları soteleyin soğanları rengi biraz dönünce kalan vişneleri suyu ile birlikte tavaya alın nar ekşisini ve yaklaşık 1 çay bardağı suyu da ilave edip 7-8 dakika pişirin köfteleri bu karışımın içine atın ve 20 dakika ara ara karıştırarak pişirin
 
 
 
  
 | 
Vişneli Köfte | 
  | 
Ayşıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141652 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2019 
1,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 adet piyazlık doğranmış beyaz soğan
 
500 gram taze ya da donmuş vişne
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi ya da balzamik sirke
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 bardak su
 
500 gram dana döşten 2 kere çekilmiş kıyma
 
2 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 tutam tuz
 
2 tutam karabiber
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Zeytinyağı (kızartmak için)
 
Maydanoz
 
 
Kıyma, yumurta, tarçın, kimyon, limon rendesi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Üzerini kapatıp biraz dinlendirin. Bu karışımdan orta boy lokmalar halinde koparın ve avuç içinde açın. Ortasına bir adet vişne koyup yuvarlayarak kapatın. Köfteleri tavada az zeytinyağı ile pişirip kenara alın.
 
Köftelerin tavasına yeniden zeytinyağı koyun ve soğanları soteleyin. Soğanların renkleri dönünce kalan vişneler, nar ekşisi, 1 bardak su ve şekeri tavaya alın ve karıştırarak 5 dakika kadar çektirin.
 
Köfteleri bu sosun içine atın ve 20 dakika kadar ara ara çevirerek iyice pişirin. Arzuya göre üzerini doğranmış maydanoz ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Köfte | 
  | 
müsavi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 12.12.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147425 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2019 
800 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg vişne
 
750 gr köftelik kıyma
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
30 gr tereyağı
 
3 soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 limonun suyu
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
3-4 ince pide ekmek
 
1 demet maydanoz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Yenibahar
 
 
Vişnelerin yarısının çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekli vişneleri kevgirde ezerek suyunu çıkarın. Yoğurma kabına kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı alıp yoğurun. Kıymadan ufak parçalar kopararak misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Tencereye suyu alın ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. Köfteleri kaynayan suya ekleyip bir taşım kaynatın. Pişen köfteleri bir kaba alın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Halka doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika pişirin. Köfteleri ve baharatları ekleyin. Vişne suyunu ve limon suyunu ilave edin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Çekirdeksiz vişneleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Etin suyu koyulaşana kadar pişirin. Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin. Servis tabağına birbirlerinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Vişneli köfteleri pidelerin üzerine alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152682 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2020 
528 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
Kesilmiş beyaz soğan
 
4 bardak donmuş vişne
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 bardak su
 
500 gram dana döşten 2 kere çekilmiş kıyma
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı kimyon
 
2 tutam tuz
 
2 tutam karabiber
 
Taze kişniş
 
1 dilim köy ekmeği
 
 
Kıymanızı tarçın,kimyon,tuz ve karabiber ile iyice yoğurun ve üzeri kapalı biraz dinlendirin.
 
Kıymanızı orta boy lokmalar halinde alın avucunuzun içinde açın ve ortasına bir adet vişne koyup yuvarlayarak kapatın.
 
Aynı boy olmasına özen gösterdiğiniz köfteleri yanmaz tavada az zeytinyağ ile pişirin.
 
Kenara aldığınız köfteleri kullandığınız tavaya yeniden zeytinyağ koyun ve soğanları sotelemeye başlayın.
 
Soğanların biraz renkleri dönünce kalan vişneleri, nar ekşisini, 1 bardak suyu ve şekeri tavaya alın ve karıştırarak 5 dakika kadar çektirin
 
Köfteleri bu sosun içine atın ve 20 dakika kadar ara ara çevirerek iyice sos içinde pişirin, taze kişniş ile süsleyerek 1 büyük dilim ekmeğin üzerinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Köfte | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157643 
Gönderme Tarihi: 08.May.2021 
482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr dana döş kıyma
 
1 adet soğan rendesi
 
1 yemek kaşığı galeta unu
 
1 adet yumurta
 
Tuz
 
Kimyon
 
Karabiber
 
Maydanoz
 
Sos İçin:
 
1 su bardağı vişne
 
 
Köfte malzemelerini karıştırın ve buzdolabında 25 - 30 dakika dinlendirin. Köfte harcını misket köfte yapın ve az yağda kızartın. Vişneleri rondodan geçirin ve köftelerin üstüne dökün ve 15 dakika fırında pişirin. Yemeğiniz servis için hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |