| 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | sofra Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.10.2011
 Mesajlar: 44
 Şehir: Etimesgut
 | Kısa URL: https://ml.md/lc69251 Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
 2,720 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 limonun rendelenmiş kabuğu
 1 su bardağı toz şeker
 1 kâse suyu süzülmüş vişne tanesi
 
 Şeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın. Vişne dışında kalan malzemeleri ilave edin. Pütürsüz bir kıvam elde edince vişne tanelerini ekleyin. İçi yağlanmış küçük kek kalıplarına karışımı paylaştırın. 170 derecede 15-20 dakika pişirin.
 
 
   Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 13.02.2019
 
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | kırık testi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 31.03.2012
 Mesajlar: 213
 Şehir: Nevşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74630 Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
 2,732 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 paket margarin
 1 su bardağı tozşeker
 1/2 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
 4 adet yumurta
 1 paket bitter çikolata
 1,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 750 gram vişne
 
 Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırdıktan sonra, sarılarına yağı ve şekeri ilave edip, iyice çırpalım.
 Bu karışıma, 1,5 su bardağı unu, benmari usulü erittiğimiz çikolatayı, çekilmiş fındığı, kabartma tozunu ve çekirdeklerini ayıklayıp, suyunu sıktığımız vişneleri de katıp, karıştıralım.
 Yumurtaların beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelinceye kadar çırpıp, karışıma kattıktan sonra tahta kaşık ile karıştıralım.
 Yağlanmış bir kek kalıbına veya yuvarlak bir tepsiye yayıp, üzerine vişne taneleri serperek 180°C'li fırında 1 saat kadar pişirelim.
 Fırından çıkarıp, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 21.08.2025
 
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Othello Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2009
 Mesajlar: 29
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc75402 Gönderme Tarihi: 02.May.2012
 2,455 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 TANE YUMURTA
 5 BARDAK SIVIYAĞ
 1 BARDAK SÜT
 1 BARDAK UN
 3 BARDAK KABARTMA TOZU
 1 TANE AYIKLANMIŞ VİŞNE
 1 SU BARDAĞI ŞEKER
 
 Vişneler yıkanıp ayıklanır, bir kenarda süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta yumurtalarla şeker çırpılıp sırasıyla tüm malzeme eklenip kek hamuru hazırlanır yağlanmış unlanmış kalıba yarısı dökülür araya pudra şekeri serpilmiş vişneler dizilip kalan hamur dökülür ve 175 derecede yaklaşık yarım saat 40 dk arası pişirilir.
 
 
   Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 26.06.2025
 
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | fiber Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.01.2013
 Mesajlar: 72
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc90100 Gönderme Tarihi: 26.Haz.2013
 2,193 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı krema
 2 limon kabuğu rendesi
 2 su bardağı un
 1,5 çay bardağı pudra şekeri
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 300 gram vişne
 1 çay bardağı süt
 1 limonun suyu
 
 Yumurta ve şekeri çırpın; sıvı yağı, kremayı, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın. Bu kuru malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbının dibine vişneleri dizip üzerine kek harcını dökün. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Limon suyu ve sütü karıştırın, fırından çıkan sıcak kekin üstüne gezdirin. Soğuyunca servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160858 Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2021
 398 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı dondurulmuş vişne
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı toz şeker
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı un
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 paket (80 gram) bitter çikolata
 1 su bardağı süt
 
 Derin bir kaba aldığınız sıvı yağ ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. En son sütü koyun ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kekin kolay çıkması için kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve kalıba önce biraz kek hamuru koyup üzerine vişnenin yarısını serpin. Kalan hamuru boşaltın ve üzerine kalan vişneyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160886 Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2021
 812 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı vişne
 4 adet yumurta
 2 su bardağı toz şeker
 125 gram eritilmiş margarin
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 2 çorba kaşığı mısır nişastası
 1 paket kabartma tozu
 3 su bardağı un
 
 Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Margarin ve sıvı yağ katıp, karıştırın. Yoğurt, mısır nişastası, vişne, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının içine harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160997 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
 382 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 2 su bardağı un
 2 çay kaşığı kabartma tozu
 2 çorba kaşığı su
 Yarım çay kaşığı vanilya
 Bir tutam tuz
 Yarım çay kaşığı badem ekstresi
 Yarım su bardağı ceviz
 Yarım su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
 
 Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Çırpılmış yumurtaya 2 çorba kaşığı su, vanilya, tuz, badem ekstresi, kabartma tozunu ekleyin. Biraz karıştırıp unu katın. Unu malzemeye yedirene dek karıştırın. Sonra vişneleri hamura katıp, hafifçe karıştırın. Yağlanmış fırın kabının içine boşaltın. Cevizleri irice dövün. Kek hamurunun üzerine cevizleri serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161131 Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
 447 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı vişne
 1 su bardağı pudra şekeri
 Yarım paket margarin
 4 adet yumurta
 1 tutam tuz
 4 çorba kaşığı damla çikolata
 1 paket vanilya
 2 çorba kaşığı kıyılmış badem
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
 Üzeri için:
 1 su bardağı vişne
 2 çorba kaşığı pudra şekeri
 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
 
 Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunu süzdükten sonra üzerine un serperek kenara alın. Pudra şekerini bir kaba alıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata, vanilya, kıyılmış badem ve vişneleri karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu hamura katıp vişneleri dağıtmayacak şekilde karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış derin ve yuvarlak bir fırın kabına hamuru dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kabı içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. 200 derece fırında bir kürdan yardımı ile kontrol ederek hamurun içi tamamen pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kalıptan alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarıp üzerine pudra şekerini ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökün. Beyaz çikolata parçalarını serpin. 2-3 adet vişne ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168780 Gönderme Tarihi: 27.Kas.2022
 332 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Vişneli karışım:
 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
 1 yemek kaşığı toz şeker
 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
 1 yemek kaşığı un
 Hamur:
 1 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 3 yumurta sarısı
 0,5 çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 0,5 çay bardağı süt
 3 yumurta akı
 1 yemek kaşığı toz şeker
 Bademli granüller için:
 25 g tereyağı
 3 - 4 yemek kaşığı un
 1 yemek kaşığı toz şeker
 1 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
 Üzeri için:
 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Vişneleri bir kaseye alın, üzerine toz şeker ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda üzerine 1 yemek kaşığı un serpin, kaseyi sallayarak vişnelerin un ile kaplanmasını sağlayın. Hazırladığınız vişneleri kağıt havlu üzerine sıralayın.
 Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta sarıları, toz şeker, şekerli vanilin ve sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta aklarını alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine bir yemek kaşığı toz şekeri ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yumurta akını hamura ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve vişneleri sıralayın.
 Tereyağı, un, toz şeker ve bademi bir kaseye alın. Parmak uçları ile fazla ezmeden karıştırarak iri taneli granüller haline getirin. Kalıptaki hamurun üzerine serpin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
 Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182029 Gönderme Tarihi: 07.Mar.2025
 152 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne (taze veya dondurulmuş)
 1 yemek kaşığı un (vişneleri kaplamak için)
 
 Fırını 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayıp hafifçe un serpin.
 Bir kapta yumurtalar ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
 Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, spatula veya mikserle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
 Vişneleri 1 yemek kaşığı un ile kaplayın (batmasını önlemek için) ve hamura ekleyerek hafifçe karıştırın.
 Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
 Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak piştiğinden emin olun.
 Kekiniz soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |