Kısa URL: https://ml.md/lc80321
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
1,779 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Kg. süt
2 Yemek Kaşığı nişasta
2 Bardak vişne suyu
1 Paket vanilya
13 Yemek Kaşığı şeker
9 Yemek Kaşığı irmik
Sütü tenceremize alıp üzerine irmiğimizi ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.İyice piştikten sonra indirmeye yakın sana klasik margarini ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım.Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu bir başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyip 3 kaşık şekerini de koyup koyu kıvama gelinceye kadar ocakta pişirelim.Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim.İsteğe göre üzerine hindistan cevizi döküp servis yapalım.
Not: Bu tarifi vişne suyu yerine, portakal suyu, elma suyu, karışık nektar yani istediğiniz tüm meyve sularıyla yapabilrsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc86301
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2013
1,229 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Hamurişi
2 Bardak şeker
1 Küçük Kase vişne
1 Bardak krema
1 Bardak irmik
4 Bardak süt
1 Adet vanilya
Bir tencereye tüm malzemeyi karıştırarak pişirin.kaselere vişneleri paylaştırın. Üzerine hazırladığımız muhallebiyi döküp 2 saat dolap da bekletin.daha sonra ters çevirerek servis yapınız.