| 
 
 
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
Jikle 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5312 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,465 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket dondurulmuş vişne
 
1/4 limonun suyu
 
750 gr toz şeker
 
2 bardak su
 
 
Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin. Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın. Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin. Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin. Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin. Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun. Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin.
 
 
 ML® Vişneli Ekmek Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Vişneli Ekmek | 
  | 
Durdurbeni 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2006 
Mesajlar: 21 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7551 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006 
3,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 dilim (dilimler küçükse 10 dilim) pek taze, olmayan ekmek,
 
3 yumurta,
 
1 bardak taze bitkisel yağ,
 
12 kaşık vişne şurubu (içinde çekirdeksiz vişnelerle birlikte)
 
 
Yumurtaları çırpın, ekmekleri dilim dilim yumurtaya bülayarak kızgın yağda kızartıp, soğuk vişne şurubuna atın, biraz bekletip çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Balbaba için tıklayın 
 
ML® Balbaba (görsel)
 
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10698 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
3,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
2 ekmek (her biri 600 gr veya 4 büyük francala),
 
1 kg taze vişne,
 
1,5 kg tozşeker,
 
yarım limon,
 
1 lt su.
 
 
Yapılışı:
 
Ekmek veya francalalar 1 cm'lik dilimler halinde kesilir, kabukları temizlenir ve iki tarafı hafifçe kızartılıp tepsiye dizilir. Diğer tarafta 1 kg iri ve olgun vişne yıkanıp saplarından ayrılır. Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 750 gr tozşeker ve 1 İt su ile komposto yapılır. Bu kompostoya yarım limonun suyu katılır ve bir kenarda soğumaya bırakılır. Kalan 750 gr tozşeker, tepsiye dizilmiş kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine serpilir. Eğer ekmek dilimleri iki veya üç sıra olduysa şeker her sıraya bölünerek serpilir. Soğumuş veya ılımış komposto, kepçeyle ekmeklere çektirile çekti-rile tepsiye boşaltılır. Vişne taneleri tepsinin üzerini örtecek şekilde ekmeklerin üzerine yayılır. Tepsi orta ateşe oturtulur ve yavaş yavaş kaynamaya bırakılır. Ekmekler suyu çekinceye kadar kaynatılır. Eğer kompostonun suyu ekmeklere az gelirse kaynar su katılır. Vişneli ekmek tatlısı şurubunun kıvamı, vişne reçelinin kıvamıyla aynıdır. Tepsinin dibini tutmamasına dikkat edilmelidir. Hafifçe ağdalanma makbuldür. Şurup, tatlı taze kayısı ile de yapılabilir.
 
 
 ML® Vişneli Mini Rulolar için tıklayın
 
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10882 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
3,030 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
4 adet francala   (bayat) 
 
350 gr. su  (1,5 bardak)
 
1,5 kg. vişne reçeli
 
 
Yapılışı:
 
Ekmekler birer santim kalınlığında dilimler halinde kesilir. Kabukları hafifçe traşlanarak ağır ateşte francalaların iki tarafı azıcık kızartılır. Bir tepsiye kızarmış ekmekler dizilir, üstlerine bir buçuk bardak suyla sulandırılmış vişne reçelinin şurubunun yarısı dökülür. Ekmek artarsa ikinci sıra yapılır ve şurubun artan kısmı dökülür. (Şurubu ekmeklerin üstüne çıkana kadar dökmek lâzımdır. Eğer şurup yetmezse bir miktar daha yapmalıdır.) Bundan sonra tepsi orta sıcaklıktaki ateşe oturtulur. Ekmekler yumuşayıp şuruplu suyu tamamen çekince üstlerine reçelin taneleri dökülür ve hafif ateşte kaynatmaya devam edilir. Şurubun ağdalaşmasına engel olmak önemlidir. Ekmekler sulandırılmış şerbeti çekince şerbet çok koyu ise biraz kaynar su üâve etmelidir. Tekrar biraz kaynatılır ve ateşten indirilir.
  
 | 
Ekmek Tatlısı | 
  | 
Lokumum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Nürnberg | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16088 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007 
3,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
8 dilim tost ekmeği, kabukları ayrılmış
 
1 su bardagi  su
 
100 gr. tereyağı
 
750 gr. çekirdeksiz vişne
 
750 gr. toz seker
 
Kaymak  
 
 
Yapılışı:
 
Tost  ekmeklerinin iki yüzüne de kalinca tereya sürün ve firinda pembelestirin. Visneleri ve suyu kaynattiktan sonra üstüne seker ilave ederek 5 dakika daha pisirin. Önce visne suyunu, sonra da visneleri tost ekmeyinin üstüne dökün. Tatlı soguduktan sonra servis tabagina yerlestirip kaymak ile birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Sünger Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 | 
Vişneli ekmek tatlısı | 
  | 
LüküsHayat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16895 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007 
2,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 dilim tost ekmeği, 
 
500 gram vişne, 
 
3 su bardağı tozşeker, 
 
yarım limon, 
 
1 su bardağı sıvı yağ (ekmekleri kızartmak İçin)
 
 
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da hafifçe kızarttıktan sonra ısıya dayanıklı bir tepsiye dizin. Vişneleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye 3 su bardağı su ve 2 su bardağı tozşeker koyun.
 
Vişneyi de ilave edip kaynatarak koyuca bir komposta hazırlayın. Kompostoyu ocaktan indireceğinize yakın limon suyu ilave edin. Kalan şekeri ekmek dilimlerinin üzerine serpiştirin. Ilınmış kompostoyu vişne taneleriyle birlikte ekmeklerin üzerine bir kepçeyle dökün. Vişne ekmeklerin üzerine diğer dilimleri kapayın.
 
Vişne kompostosu gezdirerek ekmekleri ıslatın. Tepsiyi orta hararetli ateşe oturtup yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Ekmekler suyunu çekene kadar kaynatın. Ilındıktan sonra servis yapın. 
 
Not: Tatlının daha hafif olmasını istiyorsanız kızarmış ekmek yerine etimek kullanabilirsiniz.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17175 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007 
2,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kişilik malzemeler
 
500 gr. toz şeker (2 su bard.)
 
200 ml. su (4/5 su bardağı)
 
500 gr. vişne (sapları kopartılmış)
 
1 adet fırın ekmeği
 
100 gr. tereyağı
 
 
Yapılışı
 
Şekeri su ile tencereye koyup, karıştırarak kaynatıp eritin. İçine vişneleri atın, taneler suyunu çekip şişinçeye kadar pişirin.
 
Ekmekleri keskin bir bıçak ile ay biçiminde kesin. Bir tepside tereyağını eritin. Yağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirip, her iki yanım altın şansı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran ekmekleri yağdan, süzdürerek alıp, çukur bir tabağa dizin.
 
Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubu gezdirin. Sahanın kapağım kapatıp 10 dk. kısık ateşte kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık olarak servis yapın.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
tijenöztüfek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20244 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007 
3,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER 
 
1 paket beyaz tost ekmeği 
 
1 kg. vişne 
 
1 kg. toz şeker 
 
5 su bardağı su 
 
1 küçük paket hazır krema
 
 
Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. Tost ekmeklerini 2 cm. kalınlığında dilimler haline getirdikten sonra bunları iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin. 150 derecede ısıtılmış fırında ekmeklerin iki yüzü de hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
 
Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Sonra su, toz şeker ve çekirdekleri temizlenmiş vişneleri bir tencerede kaynatın ve ateşten alın. Vişneleri ve suyunu tepsideki ekmeklerin üzerine dökün. Tepsiyi hafifçe sallayarak ekmeklerin şurubu iyice emmesini sağlayın. Şurup soğuduktan sonra ekmekleri vişne ve krema ile süsleyebilirsiniz.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
semaver 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.04.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23145 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2008 
2,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 kg. vişne
 
1,5 kg. şeker
 
1 litre su
 
1/2 limon
 
4 adet ekmek
 
sıvı yağ
 
 
Yapılışı:
 
Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını, bıçakla sıyırıp alın. Hafif ateşte az yağda kızartın. Tepsiye dizin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, 750 gr. şeker ve 1 litre su ile komposto gibi pişirin. Kalan şekeri ekmeklerin üzerine serpin. Soğumuş kompostoyu ekmekler emecek şekilde üzerine dökün. Tepsiyi kısık ateşte pişirin. Ekmekler suyunu çekip, hafif ağdalanma olunca ateşten alın.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25045 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
3,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bayat ekmek
 
2 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
1/2 kg vişne
 
1/2 paket kremşanti
 
 
Hazlanışı
 
Ekmeğin kabuklarını incecik kesip çıkartınız. 1-1,5 cm genişliğinde dilimleyip, kenarlı bir tepsiye diziniz, orta hararetli fırında pembe renkte kızartınız.
 
Şekere 2 su bardağı su katıp kaynatınız, vişneyi yıkayıp çekirdeklerini çıkartınız, şuruba atıp iki taşım kaynatınız, tanelerini bir tabağa alarak şurubunu ekmeklerin üzerine dökünüz, tepsiyi ocağa koyup kapak örtünüz, hafif hararetli ısıda şurubun koyulaşmasını sağlayınız, şurup koyulaşınca ocaktan alıp soğutunuz, dilimleri servis tabağına yerleştiriniz. Kremşantiyi derin bir kaba koyunuz. Azar, azar süt ilave ederek mikserle 5 dakika çırpınız, kremşantiyi ekmeklerin üzerine sürünüz, kremşantinin üzerine vişneleri yerleştiriniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "azade" tarafından gönderildi. 23.06.2019
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
lavanta 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.07.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Alaçatı-İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25707 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2008 
2,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük ekmek
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı ayıklanmış vişne
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Ekmek ince dilimlenir. Üzerine yumuşak tereyağı sürülür. Dilimler fırın tepsisine sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengi pişirilir. Bu arada su, vişne ve şeker bir taşım kaynatılır. Soğumuş ekmek dilimlerinin üzerine taneleri paylaştırarak vişneli su gezdirilir.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
fulya uzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2008 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27935 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2008 
3,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler (4 kişilik):
 
8 dilim tost ekmeği
 
100 gr. tereyağı
 
750 gr. vişne
 
1 su bardağı su
 
750 gr. toz şeker
 
 
Yapılışı:
 
Önce fırınınızın ızgarasını yakın. Kenarları temizlenmiş tost ekmeklerinin alt ve üst taraflarına tereyağını kalınca sürün. Ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirip, fırın ızgarasının altına koyarak pembeleşene kadar kızartın. Vişneleri ve suyu orta boy bir tencereye koyup kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra, şekeri ekleyip 5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Önce vişnelerin suyunu, sonra vişneleri kızarmış tost dilimlerinin üstüne dökün. Tepsiyi ateşin üstüne yerleştirip ağır ateşte, sağa sola sallayarak 5 dk. daha kaynatıp, ateşten alın. Tatlı soğuduktan sonra tost dilimlerini servis tabağına spatula ile yerleştirip, üstüne şerbetini ve vişne tanelerini dökün. Kaymakla birilikte servis edin.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
subutay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55061 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010 
3,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet Tost ekmeği veya Ekmek dilimi
 
1.5 su bardağı Şeker
 
1 su bardağı Su
 
2 fincan Vişne suyu
 
2 fincan Vişne (dondurulmuş olabilir.)
 
 
Hazırlanışı:
 
Ekmekleri kızarttıktan sonra tepsiye diziyoruz. Şeker, su ve vişne suyunu beraber kaynatarak, şerbetini hazırlıyoruz. Kaynayınca şerbetin içine vişneleri atıyoruz. Son olarak şerbeti ekmeklerin üzerine döküp, kısık ateşte kaynatarak şerbeti çektiriyoruz. Daha sonra ekmekleri üst üste koyup, kesiyoruz. Üzerini vişne taneleriyle süsleyip, soğutarak, kaymak ile servis ediyoruz.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57130 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010 
3,157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ergun Köknar
 
 
10 dilim ekmek
 
2 su bardağı tereyağı
 
1 kg. vişne
 
1.5 su bardağı su
 
5 su bardağı şeker
 
 
Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız. Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz. Ekmekleri bir tepsiye diziniz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz. Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız. Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz. Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz. Kalan vişne suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz. Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz. Soğuyunca ikram ediniz.
 
 
Not: Kış aylarında aynı tatlı vişne reçeliyle yapılır. Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür. Ekmekleri ızgarada kızarttıkdan sonra yağda kızartmazsanız daha da hafif bir tatlı olur.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI | 
  | 
has hoşaf 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57223 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010 
3,050 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Francalaları, dilim dilim kesmeli ve bir tepsiye yerleştirmelidir. Vişneleri ayıklayıp su ile kaynattıktan ve iyi tat verecek kadar şekerini de ilâve ettikten sonra, ekmek dilimlerinin üzerlerine, sıcak sıcak bolca dökerek şerbeti çektirmeli ve taneleri de serpmelidir. Sonra, tepsiyi bir tabakla örtüp, hafif ateşe bırakmalı. Ekmekler ısınıp, ve şerbeti tamamiyle içtikten sonra, indirmelidir.
 
 
Not: Meraklılar ise, vişne kokusunun muhafazası için, ayrıca çiğ vişneleri ezip, usaresini (suyunu) süzgeçten geçirirler ve vişne tiridinin üzerine dökerler. Daha keyifliler de kaymaklarla süsleyerek yerler.
  
 | 
VİŞNELİ EKMEK | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63079 
Gönderme Tarihi: 10.May.2011 
2,706 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ekmek
 
Ayıklanmış vişne
 
1 ölçü vişne suyu
 
2 ölçü şeker
 
1 limon
 
 
Ekmeği normal kalınlıkta, istediğiniz miktarda dilim dilim kesin. Her iki yanını da çok hafifçe kızartın. Kızaran dilimleri kenarlı bir tepsinin içine dizip bırakın. Ayıklanmış vişnelerin suyunu sıkın. Tencereye bir ölçü vişne suyu, 2 ölçü şeker koyun. (Her ikisine de ölçü olarak aynı kap kullanılmalıdır.) Orta harlı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırıp sonra kendi kendine kaynamaya bırakın. Koyulaşıp kıvamına gelince içine 1 limonun suyunu katın. Bir taşım daha kaynatın, ateşten indirin. Tepsideki kızarmış soğuk ekmek dilimlerinin üstüne sıcak sıcak bolca dökün. Tanelerini de ekmek dilimlerinin üstüne koyun. (Şurup dilimlerin üstüne çıkmamalıdır.) Sonra tepsiyi çok hafif ateşin üstüne oturtun. Dilimler şurubu tamamen çekinceye kadar ateşte bırakın. Tepside hiç şurup kalmayınca ateşten indirin. İyice soğuduktan sonra tabaklara koyun. Üstünü kaymakla süsleyip sofraya getirebilirsiniz.
 
 
Not: Bunu vişne reçeli İle yapmak isterseniz; reçele, suluca şurup kıvamına gelinceye kadar su katın. Karıştırarak iyice ezdikten sonra ateşte 2-3 taşım kaynatıp dilimlerin üstüne dökün.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
sultaniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2011 
Mesajlar: 64
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64962 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2011 
2,616 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Etimek (1 paket)
 
Şurubu için:
 
Vişne (200 gram donuk)
 
Su (2 bardak)
 
Toz şeker (2 bardak)
 
Servisi için:
 
Toz şanti (1 paket)
 
Süt (1 bardak)
 
 
200 gram donuk vişneyi, 2 bardak şekeri ve 2 bardak suyu bir tancerenin içine alarak ocağın üzerine alın ve kaynamaya bırakın. 1 paket etimeği bir fırın tepsisinin içine dizin.
 
Bir kabın içine 1 paket toz şantiyi koyun üzerine 1 bardak sütü ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika çırpın. Krema kıvamına gelen karışımı şanti torbasına alın.
 
Kaynayan vişneli karışımı ocaktan indirin ve tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine yavaş yavaş dökün ve üzerini bir kağıt yardımıyla kapatın. 30 dakika soğumasını bekleyin.
 
Bir servis tabağına hazırladığınız etimeklerden bir tane koyun ve üzerine krem şanti sıkın. Üzerine bir kat daha etimek koyarak yine krem şanti sıkın dilerseniz üzerine vişne parçaları ekleyin ve tatlınızı servise hazır hale getirin.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
ismail abi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2011 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65517 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011 
2,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
Yarım kg. vişne veya 1 paket dondurulmuş vişne
 
3 su bardağı fruktoz meyve şekeri
 
3 su bardağı su
 
1,5 paket Etimek
 
Yarım paket krem şanti
 
Yarım su bardağı süt
 
1 adet muz
 
 
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. 3 su bardağı şekere, 3 su bardağı su ilave edip kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Tepsiye bir kat halinde dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine, hazırladığımız sıcak şerbeti, vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim. Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığınız krem şanti ile vişneli ekmek tatlısını süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpelim.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
balaban 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2009 
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65743 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011 
2,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. dondurulmuş vişne
 
1.5 kg. tozşeker
 
Yarım limonun suyu
 
4 su bardağı su
 
2 adet ekmek
 
Üzerine:
 
Yarım su bardağı tozşeker
 
Süslemek için:
 
Krem şanti
 
 
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tozşeker ve suyla kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu katın. Ekmekleri dilimleyip, kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine tozşekerin yarısı serpin, vişne suyunun yarısını dökün. Üzerine kalan ekmekleri koyun, tozşeker serpin, vişne suyunu yayın. Tepsiyi ocağa koyup, ekmekler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
saniyem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2011 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66422 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011 
2,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 dilim ekmek
 
2 su bardağı tereyağı
 
1.5 su bardağı su
 
1 kg. dondurulmuş vişne
 
3 su bardağı tozşeker
 
 
Vişneleri suyla bir taşım kaynatın. Ardından tozşekeri ilave edip, karıştırarak, çok hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Ekmekleri biraz kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Tekrar ızgaraya alıp, biraz daha tutun. Ekmeklerin yarısını tepsiye dizin. Sosun yarısını üzerine gezdirin. Kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu dökün. Tepsiyi hafif ateşte 5 dakika kaynatıp ateşten indirin. Vişneleri üzerine dökerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |