Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Vişneli Ekmek Tatlısı (38 adet - 1,392,836 defa bakıldı)

Vişneli Ekmek Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vişneli Ekmek Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172682
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2023
167 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

200 g tereyağı veya sadeyağ
10 dilim kuru ekmek
1 kg vişne, çekirdekleri çıkarılmış
300 ml su
400 g şeker

Yağı tavada kızdırın. Ekmekler pembeleşinceye kadar kızartıp süzgece çıkartın ve tepsiye dizin.
Vişneleri suyla bir taşım kaynatın ve şeker ilave ederek karıştırın.
Çok hafif ateşte 10 dakika kapağını kapamadan kaynatın.
Tepsideki ekmeklerin üzerine vişne taneleriyle beraber vişne şurubunu dökün.
Soğuyunca kaymakla beraber veya sade olarak servis edin.

Not: Eskiden vişneli ekmek tatlısına vişneli tirit denirdi. Çünkü tirit tekniği ile yapılır. Vişne tiridi için içi tok bir ekmek cinsi tercih edilmelidir. Daha hafif bir tatlı için ekmekleri hafif yağlayarak fırında arkalı önlü kızartabilirsiniz.



Vişneli Ekmek Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164329
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2023
294 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

4 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1,5 çay bardağı çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Vişne

Tost ekmeklerinin kabuklu kısımlarını bıçak ile keserek çıkartın. Küçük küpler şeklinde dilimleyip fırın tepsisine sıralayın ve 160°C'ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Fırından alıp soğutun.
Toz şeker, su ve vişneleri bir tencereye alın, karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun, ekmekleri ilave edip vişne suyunu tamamen çekinceye kadar bekletin.
Tavukgöğsünü süt ile karıştırarak pişirin, kaynamaya başladığında 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. Servisten önce tavukgöğsünü buzdolabından çıkartıp mikser ile 2-3 dakika çırpın.
Kaselere eşit miktarda vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayın, üzerine tavukgögsü yayın. Tekrar vişneli ekmek küpleri ve vişne taneleri sıralayıp üzerine tavukgöğsü yayın. Vişne ile süsleyerek servis yapın.



Vişneli Ekmek Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162616
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
296 defa indirildi / yazdırıldı




8 dilim bayat tost ekmeği
1 kase dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
Kreması için:
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde margarin

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesip ayırın ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın. Servis tabağına dizin. Üzerlerine vişne suyunu gezdirip, iyice çekmesini bekleyin. Diğer taraftan kremayı hazırlayın. Bunun için süte toz şeker, un, yumurta, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. İyice çırpın ve ocağa oturtun. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kremayı ocaktan alırken, margarini ekleyin. 4 dilim ekmeğin üzerine kremadan sürün. Vişne taneleri koyup, kalan dilimleri üzerine kapatın. En üste de krema sürüp, tekrar vişne taneleri dizin. Soğuyunca servis yapın.



Vişneli Ekmek Tatlısı

hatır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc134507
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018
637 defa indirildi / yazdırıldı




10 dilim tost ekmeği
5 çorba kaşığı margarin
750 gr. vişne
4 bardak toz şeker
Vanilyalı dondurma

Tost ekmelerinin kenarlarını ince bir şekilde kesiyoruz.
Tepsiye koyup fırında pişiriyoruz.
Diğer yandan vişnelerin çekirdeklerini çıkartıyoruz.
Vişneleri bir bardak su ekleyerek 5 dakika ocakta kaynatıp ateşten alıyoruz.
Vişne şerbetin ekmeklerin üzerine döküyoruz.
Fırını 170 derce ısıtıp tostları fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra margirini sürüp donurma ve vişnelerle süslüyoruz.


Vişneli Ekmek Tatlısı

Mavi Ay
Italiano Admin

Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc123583
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2017
737 defa indirildi / yazdırıldı




Bayat ekmekten 2 cm. kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg. toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg. vişne, şuruba katılır. 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice içmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak koyulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.


Vişneli Ekmek Tatlısı

yemek aşkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc120572
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
1,101 defa indirildi / yazdırıldı




İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi


½ kg vişne veya 1 kg dondurulmuş vişne
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1.5 paket tuzsuz etimek
½ paket krem şanti
½ su bardağı süt
1 adet muz
Süslemek için:
Antepfıstığı

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.
Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.



Vişneli Ekmek Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc108657
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2015
3,026 defa indirildi / yazdırıldı




Ayşe Tüter

10 dilim tost ekmeği (bayatlamış)
2 kaşık tereyağı
1 komposto kasesi vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı vişne suyu
Süslemek için fındık fıstık

Ekmeklerin kenarlarım bıçakla kesin ve üzerine yağ sürün. Fırında kızartın ve bir tepsiye dizin. Vişneleri; 1 su bardağı su ve şekerle ateşte, 1 taşım kaynatın. Ekmeklerin üzerine gezdirin. Tepsiyi ateşe koyun ve kısık ateşte çevire çevire 10 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın. Fıstık ve kaymakla süsledikten sonra, servis yapın.



Vişneli Ekmek Tatlısı

abbas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc106903
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,826 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram donmuş vişne
1 paket tuzsuz etimek ya da bayat ekmek
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 litre süt
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı
Hindistancevizi
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı şeker ve yarım limon suyu

Cam tepsiye ekmekleri dizin. Küçük bir kabın içine 1 su bardağı suyu, vişneleri, iki çorba kaşığı şekeri ve yarım limon suyunu karıştırıp ekmekleri ıslatın. Tencerede vişneleri, şekeri, yumurtayı, unu ve sütü kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve süsleyip soğumaya bırakın.


Vişneli Ekmek Tatlısı

kalbur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.02.2015
Mesajlar: 40
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc105114
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2015
1,802 defa indirildi / yazdırıldı




6 dilim ekmek
300 gr. vişne
200 gr. tuzsuz lor peyniri
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Ekmekleri kızartıp ufalayın. Yumurta, toz şeker ve sıvı yağı çırpın, limon kabuğu rendesi ve sütü ilave edip karıştırın. En son ufalanmış ekmeği ve vişneleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına döküp 200 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.


Vişneli Ekmek Tatlısı

gülbin tuna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94326
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,227 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg vişne
1 çay fincanı toz şeker
2 çay fincanı su
2 çay fincanı vişne suyu
1 paket kızarmış ekmek
100 gr kaymak

Vişneleri ayıklayıp yıkayalım, çekirdeklerini çıkaralım. Orta boy bir tencereye alalım. Üzerine 1 çay fincanı vişne suyunu, 1 çay fincanı şekeri,1 çay fincanı suyu ilave edip pişmeye bırakalım. Vişneler yumuşayınca ocaktan alalım.
Borcama kızarmış ekmekleri dizelim,1 çay fincanı vişne suyu ile ıslatalım. Üzerine pişirdiğimiz vişne tanelerini yayalım, soğumaya, bırakalım. Soğuyunca buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletelim.
Soğuyan vişneli ekmek tatlımızı servis tabağına alalım üzerine kaymak koyarak servis edebilirsiniz.


Vişneli Ekmek Tatlısı

mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc91708
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013
2,027 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tost ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. vişne
1 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su

Tost ekmeklerinin kabuklarını alın, tereyağı sürerek 180 derece fırında kızartın. Vişne, toz şeker, tarçın, vanilya ve suyu 10 dakika pişirin, içinden tarçını alın. Ekmeklerin yarısını tek sıra olacak şekilde hafif aralıklı bir kaba yerleştirin. Üzerine sıcak sosun yarısını gezdirip kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu döküp vişneleri serpiştirin.


Vişneli Ekmek Tatlısı

zorbey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc91342
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013
1,888 defa indirildi / yazdırıldı




12 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya

Ekmeklerin kenarlarını kesin, dilimlerin üzerine tereyağı sürün, fırında kızartın. Vişnenin çekirdeklerini çıkarın, üzerine şeker, kabuk tarçın, bir çay bardağı su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın, vanilyayı koyun. Altı dilimi servis tabağına dizin, üzerine vişne karışımının yarısını taneleriyle birlikte dökün. Üzerine dilimleri dizin, vişneli karışımın kalanını gezdirin. Soğuyunca servis edin.


Vişneli Ekmek Tatlısı

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc90230
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
2,026 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

2 dilim bayat ekmek
1,5 su bardağı su
300 g şeker
250 g vişne

Bayat ekmekler 150 derece fırında iyice kızartılır. Bir tencerede toz şeker ve su kaynatıldıktan sonra içine vişneler eklenir. Kaynama kıvamına geldikten sonra sıcak halde ekmeklerin üzerine dökülüp kısık ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar bir süre kaynatılır. Soğumuş olan ekmek tatlısı kaymak veya krema ile servis edilir.



Vişneli Ekmek Tatlısı

gevrek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc78964
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
1,937 defa indirildi / yazdırıldı




12 dilim tost ekmeği
1 kilo vişne
2 su bardağı şeker
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı

Ekmeklerin kabuklarını alıp üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın.
Vişneleri bir tavaya alıp üzerine şeker ve kabuk tarcını 1 su bardağı da su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kızaran ekmekleri servis tabağına 6 adet dizin ve üzerine vişne karışımından taneleriyle birlikte dökün. Üzerine de tekrar ekmekler ve kalan vişneleri de güzelce döküp soğumaya bırakın.


Vişneli Ekmektatlısı

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75491
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,549 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

5 dilim tost ekmeği
100gr. tereyağı
350 gr. vişne (çekirdekleri çıkarılmış)
250 ml. su (1 su bardağı)
350 gr. tozşeker

Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın. Tost ekmeği dilimlerinin kenarlarını düzgünce keserek ayırın. Ekmekleri alabilecek büyüklükte bir tepsinin içini yağlayarak tepsiye dizin. Sıcak fırına sürerek kızartın.
Vişneleri, suyu ve şekeri birlikte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, karıştırarak yaklaşık 7-8 dakika kaynatmayı sürdürün.
Tenceredeki vişneleri suyuyla birlikte alarak bir kepçe ile tepsideki ekmeklerin üzerlerine gezdirin. Tepsiyi ateşe oturtarak 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ekmeklerin dibini tutmaması için tepsiyi ara sıra sallayın.
Bu süre sonunda tepsiyi ateşten alarak soğumaya bırakın. Ekmekleri, kırmamaya özen göstererek geniş bir spatula ile tabaklara aktarıp, üzerine tepsideki şurubundan gezdirerek servis yapın.


Vişneli Ekmek Tatlısı

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74708
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
2,237 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. vişne
1 kg. tozşeker
2 su bardağı su
10-12 dilim tost ekmeği ya da normal ekmek
Tereyağı
Üzeri için:
Kaymak

Vişneleri yıkadıktan sonra, çekirdeklerini çıkaralım. 2 su bardağı su ve tozşeker ile birlikte 15 dakika kadar kaynatalım. Vişneler birazcık kıvama gelmelidir.
Ekmekleri kızartıp, kenarlarını incecik keselim.
Kızarttığımız ekmeklerin bir tarafını yağlayıp, genişçe bir tepsiye yağlı kısımlar üste gelecek şekilde dizelim.
Daha önceden hazırladığımız vişnelerin, önce suyunu, sonra tanelerini tepsiye eşit şekilde dökelim.
Tepsiyi ağır ateşte sağa sola sallayarak, 5 dakika kaynatıp, ateşten alalım.
Soğuduktan sonra, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım.

Not: Bu tatlı için evdeki bayat ekmekleri de kullanabilirsiniz. Ekmek yerine etimek kullanabiliriz. Servis yaparken tabağa krem şantiyi yayıp, tatlıları üstüne yerleştirerek de servis yapabiliriz. Süs için, tatlının üzerine yuvarlak 1 dilim muz, üzerine 1 çay kaşığı krem şanti ve en üste de 1 adet vişne koyabilirsiniz.


Vişneli Ekmek Tatlısı

şahver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc70756
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,305 defa indirildi / yazdırıldı




1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım. Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım. Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim. Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim. Diğer etimekleri üzerine dizelim. Tekrar vişne şerbetinden dökelim. Şerbetini emene dek bekletelim.Krem şanti ile sütü karıştıralım. Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim. İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim. Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.


Vişneli Ekmek Tatlısı

İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc67590
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,232 defa indirildi / yazdırıldı




10 dilim tost ekmeği
1 su bardağı toz şeker
1 litre vişne suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı vişne

Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Vişne suyunu toz şekerle birlikte kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyin.


Vişneli Ekmek Tatlısı

saniyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc66422
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,371 defa indirildi / yazdırıldı




10 dilim ekmek
2 su bardağı tereyağı
1.5 su bardağı su
1 kg. dondurulmuş vişne
3 su bardağı tozşeker

Vişneleri suyla bir taşım kaynatın. Ardından tozşekeri ilave edip, karıştırarak, çok hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Ekmekleri biraz kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Tekrar ızgaraya alıp, biraz daha tutun. Ekmeklerin yarısını tepsiye dizin. Sosun yarısını üzerine gezdirin. Kalan ekmekleri yerleştirin. Kalan sosu dökün. Tepsiyi hafif ateşte 5 dakika kaynatıp ateşten indirin. Vişneleri üzerine dökerek servis yapın.


Vişneli Ekmek Tatlısı

balaban
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc65743
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2011
2,444 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. dondurulmuş vişne
1.5 kg. tozşeker
Yarım limonun suyu
4 su bardağı su
2 adet ekmek
Üzerine:
Yarım su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Krem şanti

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tozşeker ve suyla kaynatın. Ocaktan alıp, limon suyunu katın. Ekmekleri dilimleyip, kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine tozşekerin yarısı serpin, vişne suyunun yarısını dökün. Üzerine kalan ekmekleri koyun, tozşeker serpin, vişne suyunu yayın. Tepsiyi ocağa koyup, ekmekler suyunu çekinceye kadar kaynatın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.






Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(38 adet Vişneli Ekmek Tatlısı 1,392,836 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort