| 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Kup Kek | 
|  | dali Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.02.2013
 Mesajlar: 39
 Şehir: Kırşehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86762 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2013
 2,009 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
 1 çay bardağı pudra şekeri
 2 yumurta
 150 gr. un
 1/2 kahve fincanı süt
 1 paket kabartma tozu
 1 paket toz vanilya
 2 yemek kaşığı kakao
 20 adet vişne
 
 Tereyağı ve pudra şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma yedirin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin. Sütü ilave edin. Cupcake kağıtlarının içini bir parmak doldurun, içine 2-3 tane vişne batırın, üzerini tekrar doldurun. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
 Kupkeklerinizin üzerini sarı şeker hamuru ile kaplayın. Üzerini kaplan haline getireceğiniz şeker hamurları ile süsleyin. Ufacık pati izleri de yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Cupcake | 
|  | lezzet sepeti Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.11.2019
 Mesajlar: 35
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146828 Gönderme Tarihi: 18.Kas.2019
 696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kek için:
 120 gram (1 paket: 80 gram) bitter çikolata
 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1 su bardağı toz şeker
 3 çorba kaşığı krema
 3 adet yumurta
 2 su bardağı un
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
 Yarım çay kaşığı tuz
 1 su bardağı vişne reçeli (taneleri süzülmüş)
 Krema için:
 1 su bardağı toz şeker
 1 adet yumurta sarısı
 2 çorba kaşığı nişasta
 1 çorba kaşığı un
 2 su bardağı süt
 100 ml soğuk krema
 Yarım su bardağı vişne reçeli suyu
 1 paket krem şanti
 Süslemek için:
 Vişne reçeli ve rendelenmiş çikolata
 
 Çikolatayı benmari usulü eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Tereyağı ile toz şekeri derin bir kapta kabarana kadar çırpın. Kremayı ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave ederken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu eleyerek, karışıma katın. En son süzülmüş vişne reçeli tanelerini de ekledikten sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın.
 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, un ve sütü bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Kremayı ilave edip, pürüzsüz bir hale gelene kadar mikserle çırpın. Reçel suyunu ve toz krem şantiyi ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Üzerini rendelenmiş çikolata ve vişne reçeli ile süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |