| 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Kek | 
|  | sarıgız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 11.12.2012
 Mesajlar: 48
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86986 Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
 2,310 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 150 g bitter çikolata
 150 g margarin
 Yarım çay bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2 yumurta
 2 yumurta sarısı
 165 g (1,5 su bardağı) un
 1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
 4 yumurta akı
 Yarım çay bardağı toz şeker
 Dolgu:
 1,5 çay bardağı vişne reçeli
 Üzeri için:
 80 g sütlü çikolata
 3 yemek kaşığı krema
 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
 Vişne taneleri
 
 Çikolata ile margarini bir kaba alın, benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yarım çay bardağı toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. 2 adet bütün yumurtayı ve 2 yumurta sarısını karışıma teker teker ekleyin ve her birini 30 saniye süre ile çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin, karışıma ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta temiz mikser uçları ile 2 dakika çırpın. Yarım çay bardağı toz şekeri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Bu karışımı hamura ekleyin, kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış 26 cm çapındaki kalıba dökün, üzerini düzeltip pişirin.
 Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkartın. Pişirme kağıdından ayırıp soğumaya bırakın. Daha sonra enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın, üzerine vişne reçelini yayın ve üzerine üst kat için ayırmış olduğunuz keki kapatın.
 Çikolatayı krema ile birlikte benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin ve kekin üzerine yayın. Çikolata donduktan sonra Hindistan cevizi serpin, vişne taneleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Kek | 
|  | buz adam Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.12.2014
 Mesajlar: 39
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc106194 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2015
 2,090 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 150 gram vişne
 1,5 su bardağı şeker
 3 çorba kaşığı kakao
 80 gram erimiş bitter çikolata
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2,5 su bardağı un
 3 çorba kaşığı tereyağı
 
 Mikser kabının içine öncelikle yumurta ve şekeri koyup çırpın. Başka bir yerde erimiş tereyağını, kakaoyu ve erimiş çikolatayı karıştırın. Diğer bir kapta yumurta ve şekeri 3 dakika çırpın. Tereyağı ve çikolatalı karışımı yumurtalı bu karışıma ekleyin. Sürekli karıştırarak içine unu, vanilyayı ilave edip yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. Üzerine vişneleri dökün. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine erimiş çikolata ve çiğ kremayı karıştırıp dökün. Dilimlere ayırıp servis yapabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli ve Çikolatalı Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164030 Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
 288 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 Yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 2 tepeleme kaşık kakao
 1 su bardağı vişne
 1 paket kabartma tozu
 1 avuç çikolata parçacığı
 
 Derince bir kapta 3 yumurta ve şeker mikser ile çırpılır. Ardından 1 su bardağı süt, sıvı yağ, kakao eklenip, biraz daha çırpılır. Şimdi de un, kabartma tozu, çikolata parçacıkları ve çekirdekleri ayıklanmış vişneler ilave edilir. Tahta kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırılır.
 İstenirse muffin kalıplarına, ya da normal kek kalıbınıza fırın kağıdı sererek önceden ısıtılmış 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc166819 Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022
 255 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 çay bardağı süt ve yoğurt
 1 su bardağından az sıvı yağ
 2.5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1  kase vişne
 1 kase damla çikolata
 
 3 yumurtayı, 1.5 su bardağı şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine bir çay bardağı süt, bir çay bardağı yoğurt, bir su bardağından az sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Başka bir yerde elenen 2.5 su bardağına yakın unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz ve spatula yardımıyla söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba hamurumuzun yarısını döküp vişneleri diziyoruz. Kalan hamuru da üzerine döküp yeniden çikolata ve vişne dizip önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2023
 
 
 | 
| Vişneli Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168773 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2022
 270 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 275 g un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 225 g yumuşak margarin
 1 su bardağı toz şeker
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 tutam tuz
 7 yemek kaşığı süt
 3 yumurta
 1 su bardağı dondurulmuş çekirdeksiz vişne
 100 g Dr. Oetker Çikolata Parçaları
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 160 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
 Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edip düşük devirde yarım dakika çırpın. Vişneleri ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika
 Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |