| 
 | 
| Vişneli Chesee Cake | 
|  | tarhana Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.09.2013
 Mesajlar: 22
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc92071 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
 2,520 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Emine Beder
 
 100 gram tereyağı veya margarin
 3-4 çorba kaşığı süt
 2 paket yulaflı bisküvi
 1 paket labne peynir
 1/2 paket krem şanti
 1 çay bardağı süt
 1/2 su bardağı şeker
 1/2 paket vişne jölesi
 250 gr vişne (ahududu veya frambuaz)
 
 Bisküvileri un haline getirip içine erimiş yağı ve sütü ekleyip hamur gibi yoğurun. Kelepçeli yuvarlak bir kalıba bastırarak hamuru yayın. 190 derece ısılı fırında 20-25 dakika pişirin, fırından alın. Ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile çırparak koyulaştırın. Şeker ve labne peynirini ekleyip çırpın. Soğuyan cheescake hamuru üzerine yayın. Jöleyi tarifine uygun hazırlayın, içine vişne parçalarını ilave edin. Cheesecake'in üzerine boşaltın. Buzdolabından bir kaç saat bekletip servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Cheesecake | 
|  | onbaşı Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.06.2016
 Mesajlar: 26
 Şehir: Isparta
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117657 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016
 1,506 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Gizem Çetin
 
 2,5 kahve fincanı toz şeker
 2,5 kahve fincanı un
 1 paket kabartma tozu
 400 gr labne peyniri
 100 gr beyaz çikolata
 2/3 su bardağı pudra şekeri
 2 paket vanilya
 50 ml krema
 1 yemek kaşığı toz jelatin
 500 gr vişne
 ½ su bardağı toz şeker
 1 yemek kaşığı mısır nişastası
 
 3 yumurta ve 2,5 fincan toz şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz. 2,5 fincan un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Karışımı yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökerek 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz. 50 ml. kremayı ısınması için bir kaba alıyoruz. İçerisine erittiğimiz beyaz çikolatayı, toz jelatini de ekleyerek homojen karışım elde edince altını kapatıyoruz. Diğer taraftan 400 gr. labne, 1 paket vanilya ve pudra şekerini çırpıyoruz. Bu karışımı hazırladığımız jelatinli krema ile karıştırıyoruz ve fırından çıkan kekimizin üzerine sürüyoruz. Üzerine krema sürdüğümüz keki buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz. Vişne, yarım bardak şeker ve 1 kaşık nişastayı koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz. Ilınınca krema ile kapladığımız kekin üzerine döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Cheesecake | 
|  | kaktüs Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2016
 Mesajlar: 24
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc118683 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
 1,721 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatoş Aktaş
 
 1,5 paket yulaflı ya da burçaklı büsküvi
 1 su bardağı toz şeker
 4 adet yumurta
 500 gram labne peyniri
 200 gram süt kreması
 Bir kaç damla limon
 1 çay kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı margarin
 4 çorba kaşığı nişasta
 Sosu için:
 2 su bardağı vişne suyu
 1 yemek kaşığı tozşeker
 2 yemek kaşığı nişasta
 1 tane vanilya
 
 26 cm kelepçeli kalıba rondo yardımı ile un ufak edip margarinle harmanladığımız büsküvi karışımını yayıyoruz ve bir kaşık yardımı ile düz bir zemin hazırlıyoruz. Biraz kalıplaşması için buzdolabında 10 dk bekletiyoruz. Bu süre de yumurtaların beyazı ile sarısını ayırıp beyazına 1 çimdik tuz atarak kar haline getirip bekletiyoruz. Yumurtaların sarısına 1 su bardağı toz şekerini ekleyip çırpıyoruz. Bir kaç damla limon süt kreması ve 4 yemek kaşığı nişastayı ekleyip çırpıyoruz. Sonra da 500 gram labne peynirini ekleyip çırpmadan kıvamını bozmadan spatula yardımı ile karıştırıyoruz. En son kar haline getirdiğimiz yumurta akını ekleyip çırpmadan söndürmeden spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Dolaptan aldığımız büskivi zeminli kalıbımıza kek karışımını boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derece fırına 40-50 dakika kapağı hiç açmadan pişiriyoruz. 40-50 dakikanın sonunda pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip pişirme işlemini tamamlıyoruz. Üzerinin vişne sosu için 2 su bardağı vişne suyu 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı aynı tencerede pişiriyoruz. 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Sosumuz soğuyana kadar kabuklaşmaması için karıştırıyoruz. Kekimiz ve sosumuz buz gibi soğuyana kadar bekliyoruz. Kelepçeli kalıbımızdaki keke vişne sosumuzu döküyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendirip servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Cheesecake | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145450 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
 717 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 4 kaşık un
 500 mililitre süt
 6-7 yemek kaşığı şeker
 1 kutu labne peynir
 2 paket kedi dili
 Hazır meyve sosu
 Taze meyve tercihen vişne, çilek, frambuaz
 
 Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Karşıma unu ekleyin ve iyice çırpın. Ocakta devamlı karıştırarak, katı muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Soğuduğunda kremaya labneyi ekleyip iyice çırpın.
 Kelepçeli kek kalıbının kenarlarına kedi dillerini sıralayın. Tabanına hafif süte batırılmış kedi dillerini yerleştirin.Üzerine kremadan biraz yayın. Bir kat daha kedi dili dizdikten sonra, son olarak kalan kremayı ekleyin.
 Hazır meyve sosunu pişirin ve soğuyunca kremanın üzerine sosu yavaşça yayın. Buzdolabında mümkünse 1 gece veya birkaç saat bekletin.
 Servis ederken üzerini taze meyvelerle süsleyin. Dikkatlice kelepçesini çıkarın ve pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki, hem görsellik katsın hem de pastanın dağılmasını engellesin.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Cheesecake | 
|  | hararet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.07.2020
 Mesajlar: 38
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151660 Gönderme Tarihi: 08.Tem.2020
 593 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı için:
 200 gram tahıllı bisküvi
 60 gram eritilmiş tereyağı
 Peynirli harcı için:
 600 gram labne peynir
 400 mililitre sıvı krema
 1 su bardağı şeker
 3 adet yumurta
 3 yemek kaşığı nişasta
 1 paket vanilya
 Yarım limon suyu
 Vişne sosu için:
 500 gram vişne
 5 yemek kaşığı şeker
 1 su bardağı su
 2 yemek kaşığı nişasta
 
 Bisküvileri mutfak robotundan geçirip toz haline getirin.
 Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve güzelce karıştırın.
 Kelepçeli kalıbın tabanını fırın kağıdı ile kaplayın ve kelepçeyi takın.
 Fırın kağıdından 2 adet şerit kesip + şeklinde kalıba yerleştirin.
 Kalıbın altını da alüminyum folyoyla sarın.
 Hazırladığınız bisküvili harcı kalıba aktarıp bir su bardağı yardımıyla bastırarak sıkıştırın.
 Kalıbı buzdolabına kaldırıp donmasını bekleyin.
 Peynirli harç için labne ile kremayı çırpın.
 Şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
 Yumurtaları da ilave edip çırptıktan sonra nişasta, vanilya ve limon suyunu ekleyerek homojenleşene kadar çırpmaya devam edin.
 Peynirli harç hazır olunca kalıbı dolaptan çıkarıp peyniri bisküvinin üzerine aktarın.
 Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
 Kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. Kalıbın etrafına ılık su ekleyin.
 Cheesecakei fırına verip 10 dakika pişirdikten sonra dereceyi 160a indirip cheesecakei 50 dakika daha pişirin.
 Bu sürenin sonunda fırını kapatıp cheesecakein 1 saat fırının içinde soğumasını bekleyin.
 Bu esnada vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
 Vişneleri tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ekleyin.
 Nişastayı yarım su bardağı suda ezip vişnelere ilave edin.
 Sosu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ardından soğumasını bekleyin.
 Soğuyan sosu cheesecakein üzerine gezdirin.
 Buzdolabında en az 3 saat soğuttuğunuz cheesecakei kalıptan çıkarıp servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Vişneli Cheesecake | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165385 Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
 458 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Tabanı için:
 2 paket burçak bisküvi
 100 gr biraz fazla margarin veya tereyağı
 Muhallebisi için:
 1 su bardağı toz şeker
 5 yemek kaşığı irmik
 3 yemek kaşığı nişasta
 5 su bardağı süt
 1 paket vanilya
 Sos için:
 2 su bardağı vişne suyu
 1,5 yemek kaşığı nişasta
 4 yemek kaşığı şeker
 
 Cheesecake tarifi için öncellikle burçak bisküvimizi robottan geçirerek un hâline getirelim ve daha sonra erittiğimiz margarini üstüne döküp karıştıralım. Bisküvili harcı kalıba boşaltalım, üzerine bastırarak yerleştirelim. Kalıbı daha sonra buzdolabına alalım.
 Diğer taraftan muhallebimizi yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri tencerenin içine alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip tekrar karıştıralım. Muhallebiyi biraz soğutalım.
 İlk sıcaklığı çıkan muhallebimizi bisküvili harcımızın üzerine boşaltalım ve tekrardan dolaba kaldıralım. 5-6 dakika beklemesi yeterli.
 Vişneli sos için vanilya hariç diğer malzemeleri ocağa alalım. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız vişneli sosun içine vanilya ekleyip tekrar karıştıralım.
 İlk sıcaklığı çıkan vişneli sosu muhallebinin üzerine dökelim ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |