| 
 
 
 | 
Vişneli Ayva Tatlısı | 
  | 
umrank 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc910 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006 
3,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta büyüklükte ayva
 
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
2 yemek kaşığı patates nişastası
 
2 adet karanfil
 
 
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Vişneli Ayva Tatlısı | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4242 
Gönderme Tarihi: 28.May.2006 
2,605 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet ayva
 
12 yemek kaşığı şeker
 
2 bardak su
 
1 bardak vişne suyu
 
1 kabuk tarçın
 
4 adet karanfil
 
Üzeri için:
 
Kaymak
 
 
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ortadan kesip içini oyuyoruz. Tencereye ayvaları koyuyoruz. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker koyuyoruz. Suyu, vişne suyunu, kabuk tarçını, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyuyoruz. Üzerlerindeki şeker eriyince iki tarafının da kırmızı renk alması için ayvaları ters çeviriyoruz. Ayva yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Ayva Tatlısı | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18426 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007 
2,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 ayva
 
4 su bardağı vişne suyu
 
1 kahve fincanı esmer şeker
 
1-2 çubuk tarçın
 
6-7 diş karanfil
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
200 ml krema
 
1 kahve fincanı file antepfıstığı
 
Birkaç nane yaprağı
 
 
Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını temizleyin. Ayvaları yayvan bir tencereye dizin. Ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine şeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana   kadar   pişirin.   Ayvaları tencereden alıp soğumaya bırakın.
 
Kremayı bir kaba alıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Nişastayı ayvaları pişirdiğiniz suda eritin. Koyulaşana kadar pişirin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu üzerlerine gezdirin. Ayvaların ortasını çırpılmış krema ile doldurun. File antepfıstıkları ve taze nane ile süsleyip servis yapın.
 
 
 ML® Vişneli Tahinli Tatlı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Vişneli Ayva Tatlısı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172309 
Gönderme Tarihi: 27.May.2023 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet büyük boy ayva
 
1 su bardağı toz şeker
 
6-7 adet karanfil tanesi
 
12 adet vişne
 
1 su bardağı su (vişne suyu koyarsanız yarım su bardağı)
 
Yarım limonun suyu
 
 
Öncelikle ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve her bir ayvayı 4 dilime ayırın.
 
Ayvaları tekrar yıkayın, tencereye dizin ve üzerine eşit olarak bir su bardağı toz şeker ilave edin.
 
Vişne ve karanfil tanelerini, suyunu ilave edip kısık ateşte ağır ağır suyu koyulaşıp jöle kıvamına gelene kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 
Pişen ayvaları ilk sıcaklığı çıkınca dolapta soğutup sunum tabağına alın ve görseldeki gibi kaymak ilavesi ile servise hazır hale getirin.
 
 
 
  
 | 
Vişneli Ayva Tatlısı | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185563 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2025 
13 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet ayva
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
 
1 çubuk tarçın
 
4-5 adet karanfil
 
1 su bardağı su
 
Üzeri için: 
 
Kaymak veya dondurma
 
 
Ayvaları ortadan ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını çıkarın. 
 
Kabuklarını soymadan hazırlayın.
 
Ayvaları geniş bir tencereye dizin. 
 
Çekirdeklerini ve kabuklarının bir kısmını da rengi vermesi için ekleyin.
 
Üzerine toz şekeri serpiştirin ve vişneleri ayvaların üzerine paylaştırın.
 
Tarçın çubuğu, karanfiller ve suyu ekleyin.
 
Kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
 
Pişen tatlıyı soğumaya bırakın ve ardından servis tabağına alın.
 
Üzerine kaymak veya dondurma ekleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |