| 
 
| 
 
 
 | 
 
Vişne Reçelli Sütlaç | 
 
  | 
yaralı yürek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2007 
Mesajlar: 29
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17571 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağından biraz az pirinç, 
 
8 su bardağı süt, 
 
1 çay kaşığı tuz, 
 
1,5 su bardağı tozşeker. 
 
Üzerine: Vişne reçeli
 
 
1 su bardağından biraz az pirince 1 buçuk su bardağı su ekleyip yumuşaT yıncaya kadar haşlayın. Pirinci süzdükten sonra süt ve tuz ekleyerek kaynatın. Daha sonra tozşeker ilave edin. Ara sıra karıştırarak sütlaç koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Sütlacı kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerine vişne reçeli koyarak servis yapın.
  
 | 
 
Vişne Reçelli Sütlaç | 
 
  | 
Hü_L_ya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84822 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2012 
2,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı süt
 
1 kahve fincanı tozşeker
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı vanilya
 
süslemek için: vişne reçeli
 
Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip, ocaktan alın. Margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın. Vişne reçeli ile süsleyerek servis yapın...
 
 
Not: Ben visne receli yerine, kavanozda visne aliyorum, suyunu tencerede isinmaya alip, nisasta eritip üzerine döküyorum, yaklasik 4 corba kasigi seker ile boza kivamina gelince sogumaya birakiyorum. Recel yerine cok yakisiyor.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Vişne Reçelli Sütlaç Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |