| 
 
 
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2005 
4,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sapları çıkartılmış 650 gr. olgun vişneyi 2 ayrı yerinden iğneleyerek tencereye koyunuz. 1 kilo su ve 1,5 kilo şeker ile birlikte orta ateşte pişiriniz. Birkaç taşım sonra vişneleri alıp, çekirdeklerini çıkarınız tekrar şuruba katarak soğuduktan sonra servis yapınız.
 
 
 ML® Vişne Kompostosu için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "hararet" tarafından gönderildi. 07.07.2020
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc209 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2005 
4,032 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. vişne
 
750 gr. şeker
 
10 bardak su
 
 
Vişneleri saplarından ayıklayın. 10 bardak suyu bir tencerede kaynatın, bir yandan da şekerini katıp karıştırarak eritin. Vişneleri katın 20 - 25 dakika daha kaynattıktan sonra ocktan alın. Önce açıkta daha sonra buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
 
 
ML® Karışık Kış Kompostosu (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "altın maske" tarafından gönderildi. 09.09.2020
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3335 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,488 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak şeker 
 
5 bardak su 
 
1/2 kg vişne
 
 
Suyla şekeri yüksek ateşte iyic  kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca vişneleri katın, kısık ateşte 15 dakika demlendirin. 
 
Soğutup servis yapın.
 
 
Not: Vişnelerin dağılmaması için çekirdekleriyle birlikte pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2023
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6082 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006 
3,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg vişne
 
2,5 litre su
 
2 veya 2,5 su bardağı toz şeker
 
 
Vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın. Suyunu koyup bir taşım
 
kaynatın.Sekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
 
Soğutup kaselere alın. Bir parça buz ile servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8161 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,532 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram vişne
 
3 su bardağı su
 
25 adet kesmeşeker
 
 
Üç bardak su ile şeker kaynatılır. Temizlenmiş, yıkanmış vişneler, kaynar, şekerli suya atılır. Piştikten sonra ateşten alınır. Üzerindeki köpükler bir mendil kâğıdına yapıştırılarak alınır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2023
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
pelikan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18256 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007 
3,623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg vişnenin çekirdeklerini çıkarın. Bir kapta vişne ve 500 gr tozşekeri harmanlayıp 2 saat bekletin. 3 litre suyu geniş bir tencereye alıp şekerli vişneleri ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Bir cezvede 6-7 karanfil tanesini 1 çay bardağı su ile kaynatıp yumuşatın. Soğutulmuş vişne kompostosuna ekleyip bir süre bekletin. Kompostoyu soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
yunusdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.12.2007 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20097 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2007 
3,274 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. vişne, 
 
300 gr. şeker
 
 
Şekeri 2 bardak su ile bir tencerede 5-10 dakika kaynatınız.
 
Vişneleri ayıklayıp yıkayınız.
 
Vişneleri şurup içeresine atınız.
 
1-2 taşım kaynatınız.
 
Ateşten alıp soğuk olarak servis yapınız.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
sevim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21337 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008 
3,392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. vişne
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Tencereye 3-4 su bardağı su koyup şekeri ilave ediniz. Eriyinceye kadar karıştırıp kaynatınız. Vişnelerin saplarını ayılkayıp 4-5 kere bol su ile yıkayınız. Şuruba atıp şeklini bozmadan yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23184 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
1/2 kg. vişne
 
 
Vişnelerin saplarını çıkarın yıkayın, çekirdeklerini çıkarın. Su ile şekeri kaynatıp, vişneleri katın, biraz pişiririn. Soğutup servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
kumbara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 23.05.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24019 
Gönderme Tarihi: 23.May.2008 
3,263 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr vişne
 
3 bardak su
 
1,5 bardak toz şeker
 
 
Bir tencereye bir buçuk bardak toz şeker 3 su bardağı şeker koyup orta ısıdaki ateşte karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kaynayınca sapları koparıp iyice yıkanmış vişneleri tencereye atarak birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36741 
Gönderme Tarihi: 21.May.2009 
3,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram vişne
 
625 gram su (2.1/2 bardak)
 
350 gram toz şekeri (1.1/2 bardak)
 
 
Tencereye 1.1/2 bardak toz şekeri ile 2.1/2 bardak su koyarak orta hararetteki ateşte karıştırarak şeker eritilir sonra da şekerli su kaynatılır. Kaynayınca 500 gram da vişne ilave ederek, bir miktar daha kaynatılmalıdır. iyice soğuduktan sonra tabağa alarak servis yapmalıdır.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
acara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2005 
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39981 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2009 
3,536 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. vişne
 
5 su bardağı su
 
1 su bardağı şeker
 
 
Vişnelerin saplarını temizleyip yıkayın. Su ile beraber, çekirdekli vişneleri ateşe koyun. Kaynayınca şekerini ilave din 10 - 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın
 
 
Not: Şekerini ağız tadınıza göre arttırıp eksiltebilirsiniz.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
fem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41081 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2009 
3,124 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr vişne
 
1.5 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su
 
 
Vişneleri ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp 2 su bardağı su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Vişneler yumuşayıp kabukları çatlamaya başlayınca tozşekeri ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
kanyapar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.08.2010 
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54887 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010 
2,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sapları çıkarılmış 650 gram olgun vişneyi bir iki yerinden iğneleyerek tencereye koyup, 960 gram su, 1,610 kilogram şekerle orta ateşte pişiriniz. Birkaç taşım sonra vişneleri çıkarıp şurup yaparak soğuyunca servis yapınız.
 
 
Not: Güzel koku vermesini isterseniz ağaççileği suyundan ya da limon kabuğunun üstündeki sarısının rendesinden ilâve ediniz.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
Proton Pompası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56712 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2010 
3,469 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı su
 
1 su bardağı şeker
 
1 kabuk tarçın
 
500 gr. çekirdekleri ayıklanmış vişne
 
1 çay bardağı file fındık
 
 
Şeker ile suyu tencereye koyun ve 10 dakika kaynatın. Vişneleri ve kabuk tarçını ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Soğutun, kaselere koyup file fındık ile servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
aydagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57265 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010 
3,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo iri ve olgun vişne
 
2 litre su
 
1,5 kilo şeker
 
 
Evvelâ; vişneleri saplarından ayırarak güzelce yıkamalıdır. Suyu ve şekeri, bir tencereye döküp vişneleri de içine atmalıdır. Orta hararette bir ateşte, kaynatmalıdır. Güzelce ve kıvamınca pişip vişneler yumuşayınca indirmeli ve buzlu olarak içmelidir.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57988 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
3,084 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
750 gr. vişne
 
300 gr. toz şeker
 
400 gr. su
 
 
Toz şekerle suyu bir dakika kaynatınız. Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayınız. Süzgece çıkararak susuz olarak şekerin içine ilâve edip bir dakika kaynatınız. Ateşten alıp, soğutarak servis ediniz.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59157 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2011 
3,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türk Kadınının Tatlı Kitabı
 
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966
 
 
800 g Vişne
 
600 g Şeker (2.1/2 bardak)
 
4 bardak Su
 
 
800 g vişnenin saplarını ayıkladıktan ve iyice yıkadıktan sonra ileride kullanmak üzere bir tarafa bırakınız. Diğer taraftan, içinde; 4 bardak su ve 600 g şeker (2.1/2 bardak) bulunan bir tencereyi ateşe oturtarak bir taraftan karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesini temin ediniz ve sonra da kaynamaya bırakınız. Şurup kaynayınca buna, evvelce hazırlayarak bir tarafa bırakmış olduğunuz vişneleri ilâve ediniz ve hepsini beraber 5 dakika daha kaynatınız. Müteakiben komposto tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakınız ve soğuyunca kâselere koyarak servis yapınız.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
pırıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2008 
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72725 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012 
2,764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg visne
 
2 bardak toz şeker
 
8 bardak su
 
Limon
 
 
Vişnelerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün. Bir tencereye su ve tozşekeri koyup, iki taşım kaynatın. Ocağı kısıp vişneleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Vişne Kompostosu | 
  | 
canseza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73841 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012 
2,831 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo vişne
 
3 kilo kadar su
 
2 bardak şeker
 
 
Su, şeker ve vişneleri tencereye koyup yarım saat kadar pişirip, soğutup servis yapıyorum.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |