Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Panna Cotta Tarifleri > VENEDİK ESKALOPU (2 adet - 36,631 defa bakıldı)

VENEDİK ESKALOPU


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


VENEDİK ESKALOPU

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12437
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2007
1,899 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo süt danası etini (kemiksiz) küçük dilimlere bölüp dövecekle iyice dövmeli, tuzlayıp biberlemeli ve kekiklemelî.
Bir tavaya 30 gram sadeyağla 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyup ısıtmalı. Yağ kızmaya başlarken et dilimlerini una bulayıp tavaya atmalı. Önce bir yüzlerini, sonra öbür yüzlerini nar gibi kızartmalı.
Etler kızarınca ateşin ısısını azaltmalı ve her parçanın üzerine birkaç damla limon suyu akıttıktan sonra iki dakika daha ateşte tutmalı, tavadan çıkarıp servis tabağına almalı. Et dilimlerinin üzerlerine kabuğu çıkarılmış limon dilimlerini yerleştirdikten ve bir kahve fincanı kadar kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra tabağın çevresini sote edilmiş börülce, tereyağında pişirilmiş çalı fasulyesi veya domates, kırmızı turp gibi çiğ sebzelerle süslemeli ve sofraya götürüp servis yapmalı.


Venedik Usulü Eskalop

seha
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc125128
Gönderme Tarihi: 07.May.2017
927 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
400 gram süt danası
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 kase un
3 adet eskalop
2 çorba kaşığı salça

400 gram süt danasını ince dilimlere doğradıktan sonra bunları et döveceğiyle dövelim ve bir kaba düzenli bir biçimde yerleştirelim. Tuzunu ve biberini serptikten sonra bir bardak pişmiş süt dökelim. Eti böylece bir saat kadar dinlendirelim. Sonra sütten çıkarıp unlayalım ve içinde iki çorba kaşığı tereyağı bulunan tavaya koyup iki yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartalım.
Eskaloplar iyice kızarınca tavaya sütü de dökelim ve tavanın kapağını örterek içindekileri on dakika orta ısılı ateşte pişirelim.
Sonra eskalopları sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirelim. Tavadaki salça fazla suluysa bir süre kaynatarak koyulaştıralım. Eskalopların üstüne döktükten sonra sıcak sıcak servis yapalım.







VENEDİK ESKALOPU Tarifleri Panna Cotta Tarifleri



(2 adet VENEDİK ESKALOPU 36,631 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort