Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Vanilyalı Sufle (7 adet - 209,570 defa bakıldı)

Vanilyalı Sufle


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Vanilyalı Sufle

OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc7207
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2006
2,306 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
35 gr. etreyağı
yarım paket vanilya
75 gr. toz şeker
25 gr un
1 çay bardağı süt
pudra şekeri

6 adet sufle kabının içine tereyağı sürüp toz şeker serpin. Tereyağını ve unu karıştırıp vanilya ve süt ilave edin koyulaşana kadar kaynatın. 1 adet yumurta akını çırparak bu karışıma ilave edin. Soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını karışıma ekleyip iyice çırpın. Şekeri ve kalan yumurta aklarını da katıp karıştırın. Karışımı sufle kaplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.


VANİLYALI SUFLE

nirvana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc37454
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,360 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
4 yumurta
yarım küçük paket margarin
vanilya
tuz

Hazırlanışı:
Sufle kabınızı erimemiş yağla yağlayıp toz şekeri etrafına ve dibine serpin. Bir tencereye kalan şekeri, unu, bir tutam tuzu koyup a-zar azar sütü ilâve ederek unu iyice ezin. Tencereyi ateşe koyup, bir iki taşım karıştırarak kaynatın. Kabı ateşten alıp, vanilya ve erimiş margarini koyup karıştırın. Hafif soğuyunca yumurta sarılarını birer birer kreme yedirin. Yumurta aklarına da bir tutam tuz atıp çarparak kar haline getirin. Hazırladığınız yumurta aklarını kremaya azar azar katıp yedirin. Sufleyi kalıba koyup ısıtılmış orta ısıdaki fırında kabarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp, sıcak sıcak servis yapın.


Vanilyalı Sufle

şef
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
Kısa URL: https://ml.md/lc66391
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
1,879 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya tozu
Yarım su bardağı tozşeker
4 adet yumurta sarısı

Unu margarinde kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.


Fotoğraf "makara" tarafından gönderildi. 20.07.2020


VANİLYALI SUFLE

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70476
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
1,887 defa indirildi / yazdırıldı




45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 çubuk vanilya (7-8 cm uzunluğunda)
30 gr (1/4 su bardağı) un
3 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı şeker
5 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
1 çorba kaşığı tereyağla 1 250 gramlık bir sufle kalıbını yağlayınız. Kalıbın içine ve yanlarına pudra şekerini serpip, kalıbı ters çevirerek fazla şekerini silkeleyiniz.
Orta boy bir tencerede süt ve vanilyayı orta ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, üstünü örterek 20 dakika bir kenarda bekletiniz.
Vanilya çubuğunu çıkarıp kurulayarak, bir başka tarifte kullanmak için saklayınız.
Büyük bir tencerede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu ekleyerek, pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar karıştırınız. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak, tenceredeki sıcak sütü katınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, karışımı sürekli karıştırarak 2 dakika, koyu ve pürtüksüz oluncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, karışımı biraz ılınmaya bırakınız.
Küçük bir kasede yumurta sarılarını çırpıp, ılınmış karışıma azar azar katınız. Büyük bir kasede yumurta ve şekeri yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Madeni bir kaşıkla bu karışımı, tenceredeki sütlü karışıma katınız. Karışımı kaşıkla, hazırladığınız sufle kalıbına boşaltınız. Kalıbı fırına sürüp 20-30 dakika, üstü hafifçe kızarıp iyice kabarıncaya kadar pişiriniz.
Sufleyi fırından alıp, servis ediniz.


Vanilyalı Sufle

Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc156265
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
758 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süt
3 kahve fincanı tozşeker
50 gram tereyağı
4 yumurta
2 kahve fincanı un
1 çubuk vanilya
1 tutam tuz

Sufle kalıbı yağa bulanır, sonra bir fincan toz şeker her yanına eşit biçimde dağılmak üzere serpilir.
Diğer tarafta tencereye süt bir tutam tuz, bir çubuk vanilya ve kalan şeker konularak, ateşe oturtulur.
Süt kaynamaya başlayınca tencere hemen ateşten indirilir.
Bir başka kabın içinde tereyağı eritilir, tahta kaşıkla hızlısı karıştırılırken un elenerek azar azar katılır.
Sonra karıştırmaya ara vermeden, içinden vanilya çubuğu çıkarılmış sıcak süt ince ince akıtılarak yağlı una yedirilir.
Bu krema 5 dakika kadar karıştırılarak pişirilir, sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır daha sonra yumurtaların sarıları da teker teker katılır.
Yumurtaların akları daha bir tutam tuz katılarak, kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpılarak kabartılır.
Yavaş yavaş karıştırılmak da olan kremaya katılır, krema kalıba dökülür ve 140 derecedeki ısıtılmış fırına sürülür
25 dakika sonra fırının ısısı azar azar artırılır, ısı öyle bir biçimde artırılmalıdır ki sufle fırından çıkartılmadan 7 dakika önce fırının ısısı da 200 dereceye ulaşmış olmalıdır.
Böylece 20 dakikada daha pişirilmiş olur.



Vanilyalı Sufle

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158093
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.posta.com.tr

4 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri

Tencerenizde tereyağını eritip unu ekleyerek 3 dakika kavurun. Sütü sıcak olarak tencerenize ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Pişen hamurunuzu cam bir kaseye alıp karıştırarak ılık hale getirin. Yumurta sarılarını teker teker karıştırarak hamurunuza yedirin. Vanilya ve limon kabuklarını ekleyerek çırpın. Ayrı bir kasede, yumurta akı ve toz şekeri kar halini alıp, köpük olana kadar çırpın. Hamurunuza, çırpılmış yumurta akının yarısını koyun ve karıştırın. Daha sonra kalan yumurta aklarını ekleyerek, hamurla birleştirin. Fırın kaplarınızın içini yağlayın. Yarısına kadar hamurunuzu doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında, 12-14 dakika pişirin. Pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.



Vanilyalı Sufle

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176366
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2024
189 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet büyük boy yumurta sarısı
40 gram toz şeker
60 gram un, elenmiş
270 ml süt
30 gram tereyağı
15 ml vanilya özütü
4 adet büyük boy yumurta akı
60 gram toz şeker
Vanilyalı Sos için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
25 gram toz şeker
140 ml süt
5 ml vanilya özütü

İlk olarak fırını 200°C'ye ayarlayın. Ardından 4 adet 8 cm'lik sufle kaplarının içini tamamen tereyağı ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin ve kenarda bekletin.
Sufle Harcı için: 4 adet büyük boy yumurta sarısını ve toz şekeri 1-2 dakika elde çırpın. Elenmiş unu iki seferde ekleyip karıştırın.
Karıştırmaya devam ederken, sütü yavaşça ekleyin.
Karışımı tencereye alarak kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın.
İçine tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin.
Vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve birazdan kullanmak üzere kenara alın.
Büyük boy kasede 4 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın.
İçine toz şekeri (60 gr) iki seferde olacak şekilde ekleyip, mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın.
Bu harcı 2-3 seferde söndürmemeye dikkat ederek ve spatula kullanarak diğer hazır olan kremaya ekleyip birbirine yedirin.
Hazır olan sufle harcını sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün.
Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 13-14 dakika pişmeye bırakın.
Bu esnada vanilyalı sosu hazırlamaya başlayın. Vanilyalı Sos için:
2 adet yumurta sarısı, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın.
80°C'ye geldiğinde altını kapatın ve süzgeçten geçirip bir sosluğa alın.
İçerisine vanilya özütü ekleyip karıştırın.
Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Suflenin orta kısmına bıçakla bir çizgi atıp, yaptığınız vanilyalı sosu ortasına dökerek hemen servis edin.







Vanilyalı Sufle Tarifleri Hamur İşleri



(7 adet Vanilyalı Sufle 209,570 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort