| 
 
 
 | 
VANİLYALI KURABİYE | 
  | 
şehbal 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2009 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43038 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009 
2,357 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
1/3 bardak tereyağı
 
1 bardak toz şeker
 
1 çırpılmış yumurta
 
1/4 bardak süt
 
3 komposto kaşığı vanilya
 
2 bardak un
 
2 komposto kaşığı kabartma tozu
 
2 kahve kaşığı tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
Yağla toz şekeri karıştırıp köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurtayı da katın. Kuru malzemeyi de ayrı kapta karıştırın. Yağlı, şekere unu ve sütü ağır ağır katarken devamlı karıştırın. Yağladığınız tepsiye komposto kaşığıyla malzemeyi dökün. Az ateşli fırında 20 dakika kadar pişirin. 80 adet kurabiye elde edeceksiniz.
  
 | 
VANİLYALI KURABİYE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74409 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012 
1,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pudra sekeri
 
2 adet yumurta
 
1/2 su bardağı ceviz
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
250 gram margarin
 
Aldığı kadar un
 
 
Pudra şekerini, margarini ve yumurta sarılarını iyice karıştıralım.
 
Kabartma tozunu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avucumuzun içinde yuvarladıktan sonra, önce yumurta aklarına, sonra iri çekilmiş cevize batırarak, yağladığımız tepsiye dizelim.
 
Önceden ısıttığımız orta ısılı fırında pişirelim.
  
 | 
Vanilyalı Kurabiye | 
  | 
devetabanı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.05.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98097 
Gönderme Tarihi: 09.May.2014 
1,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket oda sıcaklığında margarin
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
4,5 yemek kaşığı tepeleme un
 
2 paket vanilya
 
2 su bardağı nişasta
 
 
Un, nişanta, vanilya ve pudra şekeri bir kaba konulup karıştırılır. Başka bir kabta margarin köpürene kadar çırpılır. Unlu karışım eklenip elle yoğurulur. Hamur kıvamını alınca üstü bezle örtülüp soğuk bir yerde 1 saat bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp el ile şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir ve üzeri çattalla çizilir. Önceden ısıtılış fırında 15 dk pişirilir. Fırından çıkınca soğutulup servis edilir.
  
 | 
Vanilyalı Kurabiye | 
  | 
selimcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123775 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017 
761 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
280 gr. Un 
 
210 gr. Tereyağ 
 
70 gr. Şeker 
 
100 gr. Badem, çekilmiş 
 
Bulamak için:
 
70 gr. Şekerli Vanilin 
 
 
Un, tereyağı, badem ve şekeri pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 30 dakika soğumaya bırakın.
 
Hamurdan küçük porsiyonlar ayırın, elinizde yuvarlayın ve yarım ay şekli verin.
 
Yağlanan cam kaseye yerleştirin ve açık sarı renkte pişirin.
 
Kurabiyeleri henüz sıcakken şekerli vaniline batırın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |