| 
 
 
 | 
Vanilyalı Bisküvi | 
  | 
zafira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2007 
Mesajlar: 276
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14826 
Gönderme Tarihi: 23.May.2007 
2,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg un
 
Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker 
 
18 çorba kaşığı tereyağı 
 
2 adet yumurta 
 
1,5 su bardağı toz badem 
 
1/4 çay kaşığı vanilya 
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
 
Elma marmelatı
 
 
Unu bir kaba eleyin. Şekeri, 18 çorba kaşığı tereyağını, yumurtaları, toz; bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler öz-leşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalıp şeklindeki bir kalıpla kesin. Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını, yine kalp şeklinde küçük bir kalıpla tekrar kesin. Hepsini, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Vanilyalı Bisküvi | 
  | 
ferda 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40570 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009 
2,080 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr tereyağı veya margarin
 
1 yumurtanın sarısı
 
150 gr pudraşekeri
 
2 bardak un
 
2 kahve kaşığı vanilya
 
 
Yumuşamış ama erimemiş yağ ile pudra şekeri bir kaba konur, 10 dakika kadar telle çırpılır. Un, yumurta sarısı ve vanilya ilâve edilir, iyice karıştırılarak yumuşak bir hamur haline getirilir. Bir sıkma torbasına konan hamur bir tepsiye uzun parçalar halinde sıkılır ya da bir kaşığın ucuyla'tepsiye yuvarlak yuvarlak konur. Tepsi orta ısılı fırına sürülür, 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Soğutularak servis yapılır.
 
 
Not: Bu bisküvinin beyazı makbuldür, bu yüzden pembeleşsin diye uzun süre pişirilmez.
  
 | 
Vanilyalı Bisküvi | 
  | 
tekkaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68603 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011 
1,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Alabildiği kadar un
 
125 gr margarin
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
 
Hamur yoğurma kabına oda ısındaki margarini alalım, üzerine yumurtayı kıralım. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim, pudra şekeri ve unu ilave edelim yoğurarak kıvama gelmesini sağlayalım. Kıvama gelen hamuru bir cm kalınlığında açalım, kalıplarla keselim yağlanmış fırın tepsisine dizelim fırına sürelim. Rengi dönene kadar pişirelim, dilerseniz çikolataya batırarak servise sunabilirsiniz.
  
 | 
Vanilyalı Bisküvi | 
  | 
hayat usta 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125278 
Gönderme Tarihi: 13.May.2017 
861 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
110 gr toz şeker
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilya
 
250 gr un
 
3 tatlı kaşığı sıcak su
 
2 yemek kaşığı kakao
 
 
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kakao ve sıcak suyu küçük bir kapta karıştırın. Margarini, şeker, yumurta ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Elenmiş unu ekleyerek yoğurun. Hamura kakao karışımını ekleyerek yoğurun. Her parçayı 4 eşit parçaya bölün ve unlanmış zeminde yuvarlayarak 40 cm uzunluğa getirin. Vanilyalı ve kahveli ruloları birbirine dolayın ve 5 cm uzunluğunda parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
Vanilyalı Bisküvi | 
  | 
zenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142454 
Gönderme Tarihi: 03.May.2019 
631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
Kırmızı gıda boyası
 
 
Tüm malzemeyi karıştırın. En son gıda boyasını ekleyin. Yarı akışkan bir hamur elde edin ve yağladığınız tepsiye 1 santimetre kalınlığında bir tabaka oluşturacak şekilde dökün.
 
160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra bıçak yardımıyla dilimleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |