| 
 
 
 | 
Vanilyalı Ay | 
  | 
Sevda Pekel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.11.2007 
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19551 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. tereyağı
 
300 gr. un
 
150 gr. pudra şekeri
 
100 gr. badem
 
Vanilya
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
Yağı koyup incecik kıyınız.
 
Etrafına 50 gr. pudra şekerini, 100 gr. kabukları çıkarılmış ve makinadan geçirilmiş bademi, vanilyayı koyup yoğurunuz.
 
3 çeşit parçaya ayırıp 10-15 dakika dinlendiriniz.
 
1,5 fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp hafif unlanmış bir yerde ortası kalın kenarları ince çubuklar yapınız.
 
Çubukları yağlanmış bir tepsiye ay şekli vererek koyunuz. (Parmak izi olmamasına dikkat ediniz.)
 
Hafif hararetli fırında altı üstü çok hafif pembe renkte pişiriniz.
 
Biraz soğuyunca vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabaklara muntazam diziniz.
  
 | 
VANİLYALI AY | 
  | 
kutsal 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26949 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008 
2,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEME:
 
100 gr. tereyağı
 
200 gr. un
 
80 gr. şeker
 
80 gr. badem
 
1 adet yumurta
 
100 gr. pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Tereyağ unla beraber düz bir yerde bıçakla ince ince kesilir, şeker, kabukları çıkarılıp makineden çekilmiş badem ve yumurta ilâve edilir. Hepsi karıştırılıp elle bir hamur yapılır. Hamurdan küçük eşit parçalar alarak ay şeklînde kurabiyeler yapılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, hafif fırında pişirilir, fırından çıkan kurabiyeler vanilyalı pudra şekerine bulanır. Kurabiye sıcakken üzeri hafif yağlıdır. Pudra şekeri yarım paket vanilyayla harmanlanıp hazırlanır. Çörekler buna bulanınca üstü beyazlaşır.
  
 | 
VANİLYALI AYLAR | 
  | 
1969 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2009 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43140 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009 
2,287 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
50 gr. çekilmiş badem
 
50 gr. çekilmiş ceviz
 
280 gr. un
 
70 gr. pudra şekeri
 
bir tutam tuz
 
200 gr. tereyağı
 
2 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı vanilya
 
25 gr. toz şeker
 
 
Hazırlanışı:
 
Badem ve cevizi çok ince olarak makineden geçirerek çekin. Bir kabın içine elenmiş unu, cevizi, bademi, şekeri, tuzu, tereyağını ve yumurta sarılarını koyun. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Fırını 190 dereceye ısıtın. Hamurdan küçük parçalar alarak avucunuzun içinde küçük toplar meydana getirin. Sonra yine avuç içinde yuvarlayarak kurşun kalem kalınlığında çubuklar meydana getirin. Bu çubuklara yarım ay şekli verin. Fırında 10 dakika pişirin. Vanilyayı toz şeker ile birlikte karıştırın. Vanilyalı aylar henüz sıcakken şekerli karışımı, bunların üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
  
 | 
VANİLYALI AY | 
  | 
Şi'ra 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43392 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2009 
2,112 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Çay bardağı pudra şekeri  (yarısı içine, yarısı üstüne)
 
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım çay bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 Paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık
 
 
YAPILIŞI
 
1.Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
 
2.Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
 
3.Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açınız ve 7-cm. karelik parçalar halinde kesiniz.
 
4.İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
 
5.Köşeden başlıyarak sarınız.
 
6.Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
 
7.Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz.
  
 | 
VANİLYALI AY | 
  | 
kır çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58807 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010 
2,186 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
275 gr. un
 
100 gr. badem
 
200 gr. tereyağı
 
150 gr. pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
 
Un elenir. 200 gr. tereyağı ile iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr. un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur yapılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.
  
 | 
VANİLYALI AY | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63072 
Gönderme Tarihi: 10.May.2011 
2,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
275 gram un
 
200 gram tereyağı
 
150 gram pudra şekeri
 
100 gram ceviz
 
yarım portakal kabuğu rendesi
 
 
Hamur tahtasına unu eleyiniz. Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz. Cevizleri havanda dövünüz. Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız. Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz. Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz. Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz. Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz.
  
 | 
Vanilyalı Ay Kurabiyesi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105007 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr oda sıcaklığında tereyağı
 
1 cay bardagi pudra sekeri
 
1 paket kabartma tozu
 
800 gr un
 
2 paket file badem ( 200gr )
 
1 paket kirik badem
 
1 paket vanilya
 
2 paket pudra sekeri üzerini bulamak icin
 
 
İlk önce Bademlerimizi tavada bir güzel kisik ateste yakmadan kavuralim. Sonra diger yandan bir kaba yumusamis tereyagimizi ve diger tüm malzemelerimizi alip iyice yoguralim. Sonra yogurdugumuz kurabiye hamurumuza kavurdugumuz ve soguttugumuz bademleri ekleyip yine yoguralim. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklügünde bezeler alip Ay sekli verip sirasi ile tepsimize dizip 180 derecede üzeri hafif pembelesinceye kadar kizartalim. Pisen kurabiyelerimizi firindan aldiktan sonra ilinmasini bekleyelim, ilindiktan sonra pudra sekerine önlü arkali bulayip saklama kaplarimiza dizelim. Karanlik vede soguk bir ortamda muhafaza edelim.
 
 
 
  
 | 
Vanilyalı Ay | 
  | 
göz göz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2018 
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137266 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018 
753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
225 g tereyağ 
 
115 g un
 
175 g badem unu 
 
1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esans 
 
¼ çay kaşığı tuz 
 
115 g toz şeker 
 
Üzerine serpmek için:
 
Pudra şekeri 
 
 
Fırını, 160 dereceye ayarlayınız. 
 
Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema hâline getiriniz.
 
Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız. Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz.
 
Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz. 
 
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız. 
 
Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
 
Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
 
Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak tepsilerde dinlendiriniz.
 
Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz. 
 
Süsleme için, isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir. Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır. Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpilerek süslenebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |