|
Vanilyalı Ay |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19551
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
2,423 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. tereyağı
300 gr. un
150 gr. pudra şekeri
100 gr. badem
Vanilya
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı koyup incecik kıyınız.
Etrafına 50 gr. pudra şekerini, 100 gr. kabukları çıkarılmış ve makinadan geçirilmiş bademi, vanilyayı koyup yoğurunuz.
3 çeşit parçaya ayırıp 10-15 dakika dinlendiriniz.
1,5 fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp hafif unlanmış bir yerde ortası kalın kenarları ince çubuklar yapınız.
Çubukları yağlanmış bir tepsiye ay şekli vererek koyunuz. (Parmak izi olmamasına dikkat ediniz.)
Hafif hararetli fırında altı üstü çok hafif pembe renkte pişiriniz.
Biraz soğuyunca vanilyalı pudra şekerine bulayıp tabaklara muntazam diziniz.
|
VANİLYALI AY |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26949
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
100 gr. tereyağı
200 gr. un
80 gr. şeker
80 gr. badem
1 adet yumurta
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Tereyağ unla beraber düz bir yerde bıçakla ince ince kesilir, şeker, kabukları çıkarılıp makineden çekilmiş badem ve yumurta ilâve edilir. Hepsi karıştırılıp elle bir hamur yapılır. Hamurdan küçük eşit parçalar alarak ay şeklînde kurabiyeler yapılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, hafif fırında pişirilir, fırından çıkan kurabiyeler vanilyalı pudra şekerine bulanır. Kurabiye sıcakken üzeri hafif yağlıdır. Pudra şekeri yarım paket vanilyayla harmanlanıp hazırlanır. Çörekler buna bulanınca üstü beyazlaşır.
|
VANİLYALI AYLAR |
|
1969
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2009
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43140
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2009
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
50 gr. çekilmiş badem
50 gr. çekilmiş ceviz
280 gr. un
70 gr. pudra şekeri
bir tutam tuz
200 gr. tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı vanilya
25 gr. toz şeker
Hazırlanışı:
Badem ve cevizi çok ince olarak makineden geçirerek çekin. Bir kabın içine elenmiş unu, cevizi, bademi, şekeri, tuzu, tereyağını ve yumurta sarılarını koyun. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Fırını 190 dereceye ısıtın. Hamurdan küçük parçalar alarak avucunuzun içinde küçük toplar meydana getirin. Sonra yine avuç içinde yuvarlayarak kurşun kalem kalınlığında çubuklar meydana getirin. Bu çubuklara yarım ay şekli verin. Fırında 10 dakika pişirin. Vanilyayı toz şeker ile birlikte karıştırın. Vanilyalı aylar henüz sıcakken şekerli karışımı, bunların üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
VANİLYALI AY |
|
Şi'ra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43392
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2009
1,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Çay bardağı pudra şekeri (yarısı içine, yarısı üstüne)
1 Çay bardağı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Yeterince marmelât veya şekerle dövülmüş iç fındık
YAPILIŞI
1.Margarini, zeytinyağını, sütü, yoğurdu ve şekerin yarısını, bir kap içinde karıştırınız,
2.Unu yavaş yavaş ilâve ederek yumuşak bir hamur yapınız ve 5-10 dakika dinlendiriniz,
3.Hamur tahtasında, merdane ile 1/2 cm. kalınlığında açınız ve 7-cm. karelik parçalar halinde kesiniz.
4.İç kısmına biraz vanilyalı marmelât veya şekerle iyice dövülmüş iç fındık koyunuz,
5.Köşeden başlıyarak sarınız.
6.Ay şekli vererek yağlanmış tepsiye diniz ve orta ısı derecesinde fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz.
7.Fırından çıkarınca üstlerine vanilyalı pudra şekeri serpiniz ve servis tabağına diziniz.
|
VANİLYALI AY |
|
kır çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58807
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2010
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
275 gr. un
100 gr. badem
200 gr. tereyağı
150 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
Un elenir. 200 gr. tereyağı ile iyice kıyılır. Bademlerin kabukları soyulur. Makinede de çekilir. 50 gr. un şekerle beraber yağlı una ilâve edilir. Vanilya konur ve hamur yapılır. Fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ay şekli verilir. Hafif hararetli fırında pişirilir.
|
VANİLYALI AY |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63072
Gönderme Tarihi: 10.May.2011
1,933 defa indirildi / yazdırıldı
|
275 gram un
200 gram tereyağı
150 gram pudra şekeri
100 gram ceviz
yarım portakal kabuğu rendesi
Hamur tahtasına unu eleyiniz. Üzerine tereyağını bıçakla ince ince kıyarak ilâve ediniz. Cevizleri havanda dövünüz. Pudra şekeri, vanilya ve portakal kabuğunu da katınız. Hepsi birlikte iyice yoğrularak bir hamur elde ediniz. Fındık büyüklüğündeki parçalara ayırarak, ay şekli veriniz. Hafif hararetli fırında 10 dakika kadar pembeleştiriniz. Daha sonra vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayınız ve soğutmaya koyunuz.
|
Vanilyalı Ay Kurabiyesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105007
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2015
1,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket kabartma tozu
800 gr un
2 paket file badem ( 200gr )
1 paket kirik badem
1 paket vanilya
2 paket pudra sekeri üzerini bulamak icin
İlk önce Bademlerimizi tavada bir güzel kisik ateste yakmadan kavuralim. Sonra diger yandan bir kaba yumusamis tereyagimizi ve diger tüm malzemelerimizi alip iyice yoguralim. Sonra yogurdugumuz kurabiye hamurumuza kavurdugumuz ve soguttugumuz bademleri ekleyip yine yoguralim. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklügünde bezeler alip Ay sekli verip sirasi ile tepsimize dizip 180 derecede üzeri hafif pembelesinceye kadar kizartalim. Pisen kurabiyelerimizi firindan aldiktan sonra ilinmasini bekleyelim, ilindiktan sonra pudra sekerine önlü arkali bulayip saklama kaplarimiza dizelim. Karanlik vede soguk bir ortamda muhafaza edelim.
|
Vanilyalı Ay |
|
göz göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137266
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
225 g tereyağ
115 g un
175 g badem unu
1 çay kaşığı vanilya veya 5 ml vanilya esans
¼ çay kaşığı tuz
115 g toz şeker
Üzerine serpmek için:
Pudra şekeri
Fırını, 160 dereceye ayarlayınız.
Çırpıcı (mikser) ile tereyağını (oda sıcaklığında), şekeri hafif ve kabarık krema hâline getiriniz.
Karışıma toz badem, vanilya, tuz ve un ilave edilerek 1-2 dakika karıştırınız. Çok fazla karıştırmamaya dikkat ediniz.
Hamuru 30 dakika buzdolabında soğutunuz.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız.
Parçalara 5 cm uzunluğunda parmak şeklini veriniz ve iki ucu içe doğru kıvırarak ay şeklini veriniz.
Şekil verilen vanilyalı ay kurabiyelerini tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Kurabiyeleri, 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak tepsilerde dinlendiriniz.
Üzerlerine bolca pudra şekeri serpiniz.
Süsleme için, isteğe göre bitter veya sütlü çikolata benmari usulü eritilir. Soğumaya başlayan çikolataya, dinlenen kurabiyelerin yarısı batırılır. Çikolataya batırılmış kısmına file badem serpilerek süslenebilir.
|
|