|
|
Valide Sultan Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158626
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2021
451 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 kg yufka
4 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
10 çorba kaşığı tereyağı
300 gram iri kıyılmış ceviz içi
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave ederek, ağır ateşte sarartın. Cevizi ekleyerek 5 dakika çevirin ve ateşten alın. Derin bir kap içerisinde süt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın ve fırın tepsisini 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Tepsiye ilk yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Sütlü karışımından 1 kepçe alarak, yufkaya dağıtın. Soğanlı malzemeyi de yufkaya yayın. Kalan yufkaları fırın tepsisi büyüklüğünde kesip üst üste dizerken, her katın arasına önce sütlü sonra cevizli malzemeyi yayın. Son yufkayı koymadan önce, tepsinin kenarından taşan kısımları içe doğru kıvırın. Daha sonra son yufkayı koyup, üzerini kalan yarım çorba kaşık sıvı yağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika (üzeri kızarıncaya kadar)pişirin. Ilınınca, dilediğiniz şekilde dilimleyip servis yapın.
|
Valide Sultan Böreği (Hazır Yufka) |
|
gIcIk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2006
Mesajlar: 31 Şehir: Sofya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27620
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2008
4,038 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
500 gr. soğan
1 su bardağı süt
1 su bardağı soda
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 adet yumurta
Tuz, karabiber ve çörekotu
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın. içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin. Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin. Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin. 200 °C fırında pişirin. Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.
ML® Yumurta Böreği için tıklayın
Fotoğraf "Tanju Çakır" tarafından gönderildi. 16.06.2020
|
|
Valide Sultan Böreği (Hazır Yufka) Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
|
|