Kısa URL: https://ml.md/lc10840
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2007
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
Kullanılacak malzeme (her üzüm salkımı için): 6 kaşık tozşeker, 3 kaşık su, 1 kaşık sirke, 1 kaşık zeytinyağı.
Yapılışı: Üzüm taneleri salkımdan ayıklanır, yıkanır ve kurulanır. Her birine renkli bir plastik kürdan batırılır. Çok küçük bir tencereye tozşeker, su ve sirke konup 10 dakika kadar bekletilir. Bu süre sonunda tencere hafif ateşe oturtulur. Karıştırmadan şurubun kaynaması beklenir. Şurup kaynamaya başlayınca gene karıştırmadan 10 dakika kadar ateşte tutulur. Şurup renk değiştirince tencere ateşten indirilir ve hemen kürdanlarından tutulmuş üzüm taneleri bu akideleşmiş şekere batınlıp çıkanlır ve zeytinyağına bulanmış tabaklara aralıklı olarak konur. Üzüm tanelerinin üzerlerindeki şekerleme tam soğumadan kaldınlıp, akidenin saçaklan kesilir ve üzüm tanelerinin 4-5 tanesi bir araya getirilip öylece soğumaya bırakılır. Akide iyice soğuyup sertleşince üzümler servis tabağına yerleştirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc56045
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2010
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
Üçer beşer taneli üzüm salkımları düzenleyerek bunları iplik ile bağlayınız.
Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz. Sıcaklığı biraz geçtikten sonra üzümleri salkımlarından tutup, şekere batırıp hemen çıkarınız.
Salkımları bir yere asarak soğumaya bırakınız.
Soğuyunca tanelerini ayıklayıp tabağa düzgünce diziniz.