| 
 
| 
 
 
 | 
 
Üzümlü Piliç Salatası | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55413 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010 
2,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 tatlı kaşığı köri
 
100 ml mayonez (light)
 
250 gr yoğurt (yağsız)
 
1 çay kaşığı zencefil
 
1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)
 
800 gr Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (haşlanmış)
 
250 gr siyah üzüm (tanelenmiş, 2ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış)
 
5 sap taze soğan (ince dilimlenmiş)
 
100 gr ceviz (kavrulmuş, iri doğranmış)
 
Tuz (arzu edilen miktarda)
 
4 adet büyük boy marul yaprağı
 
 
Köriyi orta ateşte 30 sn. karıştırarak ısıtıp, bir kaba alın.
 
Mayonez, yoğurt, zencefil ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, çırpın.
 
Yoğurtlu mayoneze, piliç, üzüm, taze soğan, ceviz ve tuzu katıp harmanlayın.
 
Marul yapraklarını 4 adet servis tabağına paylaştırın. Hazırladığınız salatayı marulların üzerinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Üzümlü Piliç Salatası | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55463 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2010 
1,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı
 
1 tatlı kaşığı soğan tozu
 
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 
Tuz (arzu edilen miktarda)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
250 gr kırmızı üzüm (ikiye kesilmiş çekirdekleri çıkarılmış)
 
1 adet orta boy kereviz (iri rendelenmiş)
 
1 adet orta boy kırmızı soğan (ince halka doğranmış)
 
1 çorba kaşığı portakal suyu (taze)
 
1 çorba kaşığı sirke
 
75 gr light mayonez
 
150 gr ceviz (iri doğranmış, hafif kavrulmuş)
 
 
Soğan tozu, pul kırmızıbiber, toz kırmızıbiber ve tuzu harmanlayıp etlerin üzerine serpin.
 
Etleri ısıtılmış yağda ve hızlı ateşte karıştırarak 5 dak. soteleyip ateşi kısın ve 7-8 dak. daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyuncaya kadar buzdolabında dinlendirin.
 
Üzüm, kereviz ve soğanı harmanlayın. Üzerine portakal suyu ve sirkeyi gezdirip, mayanonezi katın ve iyice karıştırın.
 
Üzümlü karışımın üzerine etleri yerleştirin. Cevizleri serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Üzümlü Piliç Salatası Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |