| 
 
 
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
damak tadı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15784 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007 
2,510 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet kakaolu hazır kek
 
yarım fincan sıcak su
 
1 tatlı kaşığı neskafe
 
yarım fincan süt
 
2 su bardağı üzüm
 
4 adet şeftali
 
1 kutu hazır pasta kreması
 
 
Yarım fincan sütü ısıtıp, 1 tatlı kaşığı neskafeyi eritin. Daha sonra sıcak su ve kahveli sütle kekin iki parçasını ıslatın. Servis yapacağınız tabağa kekin alt kısmını koyun. Pasta kremasını üzerinde ki tarife göre hazırlayın. Yarısını ayırıp, kekin üzerine yayın. Şeftalileri sıcak suya koyup, çıkarın. Kabuklarını soyun, ince dilimleyin. Kekin üzerine üzüm ve şeftalilerin yarısını sırasıyla dizin. Diğer keki de üzerine kapayın. Kalan kremayla üzerini kapatın. Meyveleri dizin. Diğer keki de üzerine kaplayın. Meyveleri dizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.
 
 
 ML® Üzümlü Pasta için tıklayın
 
  
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
oya sancaklı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.02.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21121 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2008 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta,
 
75 gram margarin,
 
1 su bardağı tozşeker,
 
1 kahve fincanı süt,
 
2 su baradğı un,
 
1 paket kabartma tozu,
 
1 adet limonun rendesi,
 
1 su bardağı gazoz,
 
1 kase üzüm,
 
1 paket jöle
 
 
2 yumurtayı, eritilmiş margarini, tozşekeri ve sütü mikserle çırpın. Sonra 2 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu, 1 adet limon kabuğu rendesini ilave edin ve karıştırın. Şeker serptiğiniz kalıba malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hafifçe kabarana kadar pişirin. Pasta kekini fırından çıkarıp soğutun.
 
1 su bardağı gazozla ıslatın. Üzüm tanelerini üzerine dizin. Jöleyi paketteki tarifine göre hazırlayın. Turtanın üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün servis yapın.
  
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
salkımsöğüt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110475 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015 
1,823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet sade pandispanya
 
Kreması için:
 
1 litre süt
 
5 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 yumurta
 
2 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 salkım yeşil üzüm
 
1 salkım kırmızı üzüm
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 paket toz kremşanti
 
1 çay bardağı süt
 
 
Öncelikle sütü tencereye dökün, içine şekeri, unu, yumurtayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. İçine vanilya ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Soğumaya bırakın. Hazır pasta tabanının iki katını da şekerli suyla biraz ıslatabilirsiniz ama gerek olmuyor aslında. Soğuyan kremayı arasına sürün. Üzümleri dizip tekrar krema ve pandispanyayı yerleştirip pastayı soğumaya bırakın. Dilimlere bölüp ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
müzeci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.10.2011 
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76104 
Gönderme Tarihi: 27.May.2012 
1,820 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram tereyağı
 
3 yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 bardak un
 
2 kaşık kakao
 
4 çorba kaşığı kayısı reçeli
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
150 gram üzüm
 
Kreması için:
 
1,5 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı şeker
 
Un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 yumurta sarısı
 
 
Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, unu, 1 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine kayısı reçelini sürün. Kremayı hazırlamak için tencerenin içinde yumurta sarısı, süt, un ve şekeri çırpın. Koyulaşıncaya dek pişirip ocaktan alın. İçine tereyağını ekleyip çırpın. Bu harcı da ikiye böldüğünüz kekin içine sürün. Pasta şekli verip buzdolabında bekletip üzümlerle süsleyip servis yapın.
  
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
oluk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2017 
Mesajlar: 38 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140766 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2019 
670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı tozşeker
 
3 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 adet yumurta
 
200 gram labne peyniri
 
1 paket vanilya
 
1 adet kakaolu pandispanya
 
1 çay bardağı neskafeli su
 
2 su bardağı siyah üzüm
 
 
Sütü bir tencereye alın. İçine tozşeker, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Diğer tarafta yumurtayı çırpıp süte ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca içine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pandispanya katlarını kahveli suyla ıslatın. Birinci kata kremanın yarısını sürüp, üzerine üzümün yarısını dizin. Üzümlerin üzerine ikinci katı yerleştirin. Kalan krema ile pastanın üzerini kaplayın ve kalan üzümleri serpiştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Pasta | 
  | 
devir 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.05.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142724 
Gönderme Tarihi: 14.May.2019 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
125 gram tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım su bardağı krema
 
Üstü için:
 
1 paket vanilyalı puding
 
Yarım çay kaşığı sarı gıda boyası
 
1 su bardağı üzüm
 
 
Yumurta ve toz şekeri çırpıp margarin, vanilya, kabartma tozu ve krema koyun. Yavaş yavaş un ekleyip çırpın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp üzümü yerleştirin. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
 
Vanilyalı pudingi tarifine göre pişirin. Kaynamaya başlayınca gıda boyası ekleyip bir taşım kaynatın. Keki kalıptan çıkarıp üstünü ılınmış kremayla kaplayın. Üzümle süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |