| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Üzümlü Kurabiye Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Üzümlü Kurabiye |  
|  | mensup Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.02.2010
 Mesajlar: 26
 Şehir: Diyarbakır
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47695 Gönderme Tarihi: 24.Şub.2010
 2,055 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 MALZEMELER:
 800 gr Bizim Mutfak Un
 400 gr Bizim Mutfak Buğday Nişastası
 625 gr Bizim Margarin
 4 yumurta
 375 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
 1,5 tatlı kaşığı kabartma Tozu
 1 çay bardağı kuru üzüm.
 
 YAPILIŞI:
 Unu tezgaha havuz şeklinde yayın, içine Bizim Mutfak Buğday Nişastasını, Bizim Margarini, yumurtaları, Bizim Mutfak Kabartma Tozu'nu, Bizim Mutfak Pudra Şekerini, kuru üzümleri ekleyerek yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru 15 dk. dinlendirin. Dinlendirilmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz biçimde şekiller verin. Üzerlerini arzuya göre ceviz veya fındık ile süsleyerek bu parçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 175°C'de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 |  
| Üzümlü Kurabiye |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc29968 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
 2,006 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler
 1 paket Bizim margarin,
 1 su bardağı Bizim pudra şekeri,
 1 yumurta,
 1 çay bardağı kuru üzüm,
 1 paket vanilya ve kabartma tozu,
 Aldığı kadar Bizim Mutfak un
 
 Hazırlanışı
 Yağ ve pudra şekeri yoğurulur. Sonra yumurta, üzüm ve vanilya eklenir. Ayrı bir yerde 1 su bardağı unla kabartma tozu karıştılıdıktan sonra, onlar da eklenir. Tekrar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar yoğrulur. Ceviz iriliğinde parçalar koparılıp, avuç içinde şekillendirilip yağlanmış bir tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika pişirlir.
 
 Öneriler: İsterseniz bir miktar doğranmış ceviz de katabilirsiniz.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |