|
Üzümlü Kabak Hoşafı (Bolu) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47934
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
2,828 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 dilim tatlı kabak
1 su bardağı kuru üzüm
4 bardak su
1 su bardağı toz şeker
Tarifin Hazırlanışı
1. Kuru üzümü yıkayıp 4 bardak su ile haşlayın.
2. Kabakları ilave edin.
3. Kabaklar biraz yumuşayınca şekerini ilave edip 5 dk. sonra ocaktan alın.
4. Soğuyunca buzdolabına alıp en az 3-4 saat dinlendirin.
|
Üzümlü Kabak Hoşafı (Bolu) |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164705
Gönderme Tarihi: 07.May.2022
221 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. bal kabağı
100 gr. kuru üzüm
500 gr. şeker
2 litre su
Önce bal kabağı küp küp doğranır. Üzümler iyice yıkanır. Bir tencerede tüm malzemeler şekerle birlikte kaynatılır. Soğuk servis yapılır.
|
|