| 
 
 
 | 
Üzümlü Cevizli Kurabiye | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5561 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006 
5,547 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. tereyağı
 
1,5 çay bardağı pudra şekeri
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
1 su bardağı kuru üzüm
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri ve yumurta ile bir kaba alın ve tahta bir kaşıkla veya mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından yoğurt ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak ceviz ve kuru zümüde ekledikten sonra, hazırladığınız karışımdan bir yemek kaşığı yardımı ile kaşık büyüklüğünde parçalar alın. Aldığınız her bir parçayı yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine dilerseniz renkli şekerlerden serpin. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  
 | 
ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74407 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012 
2,902 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5-3 su bardağı un
 
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
 
1 çay bardağı yoğurt
 
2 çay bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu ya da 1 çay kasığı karbonat
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1/4 paket (65 gr) margarin
 
 
Bütün malzemeyi iyice yoğurup, ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
 
İçini sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine, üçer parmak arayla dizelim.
 
Üzerlerine birazcık tozşeker serptikten sonra, önceden ısıttığımız 170-175°C'li fırında, 15-20 dakika pişirelim.
 
Altları pembe renk olunca, üzerlerinin kızarmasını beklemeden fırından çıkartalım.
 
 
Not: Üzerleri kızardığı zaman, çok kuru ve sert olur.
  
 | 
Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye | 
  | 
ihsan baysan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115972 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2016 
1,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Bir avuç ceviz ve kuru üzüm
 
Yarım su bardağı şeker
 
Alabildiği kadar un
 
 
Bir kaba margarin, yumurta, sıvı yağ ve şekeri ekleyip çırpın. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyip unlu kabartma tozunu katıp iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde ki parçaları yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına yerleştirin. 15-20 dk sonra çıkarıp servise hazırlayın.
  
 | 
Üzümlü Cevizli Kurabiye | 
  | 
çıtak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126225 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2017 
1,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ceviz içi
 
1 su bardağı kuru Izmir üzümü
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 su bardağı margarin
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın akı
 
 
Derin bir yoğurma kabına iri çekilmiş ceviz içini aktarın. Çekirdeksiz kuru İzmir üzümleri ve pudra şekerini ilave edin. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı kırıp eritilip ılıtılmış margarinde bekletin. Son olarak, kabartma tozu ve unu da kaba aktarıp hamuru yoğurmaya başlayın. İyice yoğurup hamuru, ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığına getirin. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. (ya da mutfak tezgahının üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında açıp şekilli kurabiye kalıplarıyla da kesebilirsiniz) Hazırladığınız kurabiyeleri, fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
 
Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta akı sürüp 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika kadar pişirip çıkarın. Soğumalarını bekleyip tepsiden alarak servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Üzümlü Cevizli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160100 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2021 
482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
250 gram margarin
 
2 kahve fincanı pudraşekeri
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Yarım çay bardağı toz ceviz
 
Yarım çay bardağı kuru üzüm
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı mısır nişastası
 
Aldığı kadar un
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta akı
 
1 çorba kaşığı kakao
 
 
Margarini bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine pudraşekeri, nişasta, yumurta sarısı, kabartma tozu, sıvı yağ ekleyip karıştırın. Unu katıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura ceviz ve kuru üzümü karıştırın. Cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlak şekiller yapın. Üzerine yumurta akı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılıttığınız kurabiyelerin üzerine kakao serpiştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |