| 
 
 
 | 
Üzümlü Bulgur Salatası | 
  | 
kalbur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2015 
Mesajlar: 40 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105108 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2015 
1,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince köftelik bulgur
 
1 su bardağı kaynar su
 
4 dal maydanoz
 
Yarım çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kişniş
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 adet limon kabuğu ve suyu
 
 
Öncelikle bulgurun üzerine sıcak suyu döküp şişmesini bekleyin. Maydanozları kıyıp karıştırın. İstenirse içine taze soğan ya da reyhan eklenebilir. Şişmiş olan bulgurun içine diğer tüm malzemeleri, irice kıyılmış cevizi de ilave ederek harmanlayın.
  
 | 
Üzümlü Bulgur Salatası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112259 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2015 
1,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1.5 su bardağı ince bulgur
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
Tuz, karabiber ve kimyon
 
 
Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Kuru üzümü az miktardaki suda haşlayın. Tencereye iki su bardağı sıcak su koyun, üzerine üzümleri ve bulguru ilave edip pişirin. Ocaktan alıp içine soğanı ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğuyunca servis tabağına alın.
  
 | 
Üzümlü Bulgurlu Salata | 
  | 
Refika Ekin 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 01.12.2015 
Mesajlar: 17 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113512 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2015 
1,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
4 adet lavaş ekmeği
 
4 çorba kaşığı sultaniye üzümü
 
4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
 
10 - 12 yaprak marul
 
1 adet kırmızı soğan
 
1 adet domates
 
4 - 5 dal taze soğan
 
1,5 çorba kaşığı nar ekşisi
 
Pulbiber
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Bulguru kaynar suda 5 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın. Süzüp soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı çukur yelpaze gibi dalgalı şekli olan bir kabı ters çevirerek yağlayın. Üzerine hazır lavaş ekmeğinden yapıştırın ve fırça yardımıyla margarin sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının üstten ısıtmalı ızgara bölümünde lavaş ekmekleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Soğuyunca ters çevirerek servis tabaklarına aktarın. Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğrayın, marulu kıyın, soğanı soyup kıyın. Bulgurun içine doğranmış domates, taze soğanlar, kıyılmış soğan, ceviz içi ve sultaniye üzümü ilave edin. Zeytinyağını, pulbiber ve nar ekşisiyle tatlandırın. Karıştırıp hazır lavaş ekmeğinden hazırladığınız kaselerin içine paylaştırın. Salatanız servise hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |