| 
 
 
 | 
Üzümlü Bisküvi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc378 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005 
2,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
yarım su bardağı kuru üzüm
 
 
Margarinle toz şeker çırpılarak krema haline getirilir. Un kuru üzüm, hindistancevizi eklenerek iyice karıştırılır ve hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi sağlanır. Bu arada fırın 180 derecede yakılır. Ceviz iriliğinde parçalar alınır, yuvarlanır, yasıılaştırılır, yağlanmış tepsiye dizilir ve pembeleşinceye kadar pişirilir. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilebilir.
  
 | 
Üzümlü Bisküvi | 
  | 
FirdevsKapanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27740 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
Yarım paket margarin
 
1 su bardağından az toz şeker
 
1 su bardağından biraz fazla un
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
 
Yapılışı:
 
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Margarinle 1 su bardağından az toz şekeri çırparak krema haline getirin. Unu, kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizini ilave edin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizle yassılaştırıp, yağlanmış tepsiye dizin. Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Dilerseniz, pudra şekeri serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |