Üzümleri yıkayıp tencereye alıyoruz, ocağa koyup üzümler patlayıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Üzümleri süzgeçten geçirip suyunu sıkıyoruz. Çıkan suyu tekrar tencereye alıyoruz. Şeker koyup 10 dakika daha kaynatıyoruz. Sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup istediğimiz zaman soğutup servis ediyoruz.
Üzümleri iyice yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin ve üzümler çatlayıp dağılmaya başlayana kadar kaynatın. Üzümler suya tamamen rengini verdiğinde üzüm suyunu tülbent yardımıyla süzün ve posasından ayırın. Süzdüğünüz üzüm suyunu tekrar bir tencereye alın ve şekerini ilave edin. Şeker eriyene kadar kaynatın. Sıcaklığı geçene kadar oda ısısında bekletin ve cam şişelere doldurun. İyice soğuması için en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Not: Hazırladığınız bu üzüm suyunu konserve olarak da saklayabilirsiniz. Bunun için üzüm suyunu sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları nem ve ışık almayan bir erzak dolabında depolayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc10997
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2007
7,688 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 bardak toz şeker
2 bardak su
2 su bardağı üzüm suyu
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı limon suyu
8 dilim portakal veya limon
Şekerle iki bardak suyu karıştırıp eritiniz. Meyve sularını ayrı bir kapta karıştırınız. Portakal dilimlerinin etrafından kabuklarını çıkarınız. Şerbeti de meyve suyuna katınız. Bardaklara süslü buz kalıpları atarak meyve suyuyla doldurun. Her bardağa bir dilim portakal ilave ederek servis yapınız.