| 
 
 
 | 
Uykuluk Tava | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5101 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
3,786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg Uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılmış)
 
100 gr (7 çorba kaşığı) Tereyağı
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
 
Tereyağı büyük bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca uykulukları ekleyip 3-4 dakika, arasıra çevirerek pişiriniz. Tuz ve kekiği ekleyip, karıştırınız. Bir maşayla uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, servis ediniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "selena" tarafından gönderildi. 27.10.2020
  
 | 
Uykuluk Tava | 
  | 
toto 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2006 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7030 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2006 
3,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
16 adet iri uykuluk
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım bardak rafine yağ
 
Yarım bardak un
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Uykulukları bir kaba koyup, üzerini örtecek kadar su ve tuzunu koyup, 5 dakika kaynatın, süzün, soğuk suya atın. Tekrar süzün, rafine yağı bir kapta kızdırın, una buladığınız uykulukları kızartıp bir tabağa alın, üzerine karabiber ve eritilmiş tereyağını döküp sofraya getirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.03.2024
  
 | 
Uykuluk Tava | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157649 
Gönderme Tarihi: 08.May.2021 
730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet süt danası uykuluğu
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 fincan sirke
 
Sosu için:
 
1 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 adet domates
 
2-3 tatlı kaşığı sirke
 
1-2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
 
Süt danası uykuluğunu sirkeli su ile iyice yıkayın.
 
Bir tencereye su koyun, içine tuz ilave edin ve uykulukları kaynayan suya atarak 10 dakika haşlayın.
 
Haşlanan uykulukları sudan çıkararak sularını süzdürün, iri iri doğrayın ve bir kenara alın.
 
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve uykulukları yağda 10 dakika kadar çevirin.
 
Sotelenen uykulukları bir tabağa alın.
 
Ayrı bir tava kullanarak yağı ve unu kavurun, sirkeyi ilave edin domatesleri içine ekleyin ve biraz çevirin.
 
Bu sosu tabakta bekleyen uykulukların üzerinde gezdirin ve kuru nane ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Uykuluk Tava | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172589 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023 
314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram uykuluk
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Uykuluk küçük parçalar halinde doğranır ve güzelce yıkanır. Sonra suyunun süzülebilmesi için süzgeç kullanılır.
 
Devamında tavaya tereyağı koyulur ve eritilir.
 
Uykuluk, suyu süzüldükten sonra kızgın tavaya alınır. Güzelce kızarana kadar sıklıkla karıştırılarak pişirilir.
 
Sonra üzerine tuz ve baharatlar eklenir.
 
Sıcak şekilde servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |