| 
 
| 
 
 
 | 
 
Uskumrulu Börek | 
 
  | 
arıkuşu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34110 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009 
2,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet uskumru
 
1 adet rende soğan
 
8-10 dal maydanoz
 
8-10 dal dereotu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
2 adet yıufka
 
1 su bardağı kızartma yağı
 
 
Balık fleto çıkarılır ve az suda haşlanır. Sonra çatalla ezilir. Üzerine rende soğan, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber katılır, harmanlanır. Yufkalar üçgen olarak 8'er parçaya kesilir. Geniş kenarlarına balıklı iç taksim edilir. Sigara böreği tarzı sarılır. Ucu suyla tutturulur. Yağda pembe renkte kızartılır.
  
 | 
 
Uskumrulu Börek | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102625 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2014 
1,900 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
200 gr tereyağı
 
2 adet orta boy uskumru
 
3 diş sarımsak
 
1 adet havuç
 
2 adet kapya biberi
 
1 adet domates
 
Yarım yaprak defne yaprağı
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
Değirmen italyan baharatı
 
1 adet orta boy soğan
 
 
2 adet orta boy uskumru temizlenerek yıkanır, daha sonra bir tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan balıklar, kılçıklarından ayrılarak iri parçalar halinde didilir ve bir kenara alınır. Daha sonra bir tavada tereyağı eritilir ve kızmış olan yağın içine brunoise (küp küp) doğranmış soğan ve sarımsak katılarak kavrulur. Üzerine rende havuç, juliene kapya biber ve mantar katılarak malzemeler yumuşayana kadar kavrulur. İyice yumuşayan malzemelere brunoise domates, defne yaprağı, tuz, şeker ve baharatlar katılarak 2-3 dakika kadar daha pişirildikten sonra; balıklar katılıp karıştırılarak ocağın altı kapatılır. Böylece böreğin içi hazırlanmış olur. Dışı için, yufkalar düz bir masanın üzerine serilerek; üçgen şeklinde dört parçaya bölünür. Büyük sigara böreği şeklinde sarılarak üzerine fırça yardımı ile ertilmis sana hamur işi sürülüp, susam eklendikten sonra, 5 dakika önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına konularak; yaklaşık 15 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Uskumrulu Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |