| 
 
 
 | 
Tavada Uskumru | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146879 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019 
1,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet iri uskumru
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
 
Yarım tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
 
Uskumruyu ayıklayıp iki filetoya bölün. (Bunu balıkçınızdan da rica edebilirsiniz.)
 
Balıkları hafifçe tuzlayın.
 
Tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.
 
Balıkları tavaya alıp orta ateşte önlü arkalı kızartın.
 
Sosu için zeytinyağı, limon suyu, kekik ve tuzu karıştırın.
 
Tavadan alıp servis tabağına aktardığınız balıkların üzerine kekikli sosu gezdirin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Uskumru Tavası | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110833 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2015 
4,695 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. uskumru
 
Yarım çay bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Uskumru balıkları temizlenir, enine keserek fileto çıkartılır, iyice yıkanır ve kurulanır.
 
Bir kapta un ve tuz karıştırılır. Uskumru filetoları bu karışıma bulanır.
 
Bir yanmaz tava ısıtılır ve çok az yağ ilave edilir. Uskumrular bu az yağlı tavada iki taraflı olarak kızartılır.
 
Sıcak olarak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
USKUMRU TAVA | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70434 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011 
4,688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 uskumru balığı (temizlenip, yıkanarak kurulanmış)
 
120 gr (1 su bardağı) un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
400 gr (2 su bardağı) rafine yağ
 
1 limon (dilimlenmiş)
 
 
Un ve tuzu yayvan bir tabakta karıştırınız. Temizlenmiş uskumruları tuzlu una bulayıp, fazla unlarını atmak için silkeleyiniz.
 
Rafine yağı bir tavaya koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca uskumruları koyup, her iki yanlarını 3-4 dakika kızartınız.
 
Tavayı ateşten alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, yanında limon dilimleriyle servis ediniz.
  
 | 
USKUMRU TAVASI | 
  | 
muvaffak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22705 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2008 
3,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo uskumru
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Bir miktar un
 
Tuz
 
Limon
 
 
Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra, una bulayarak kızgın yağda kızartın. Tuz ve limon ilâve ederek servis yapın.
 
 
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
 
  
 | 
Uskumru Tavası | 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18998 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
5,034 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yağsız Uskumru
 
1 su bardağı kızartma yağı
 
Bir avuç un
 
 
Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
 
Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
 
Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
 
Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
 
Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
 
limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |