|
|
USKUMRU PİLAKİSİ |
|
SiBemol
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2007
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16251
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Uskumru
4 Diş sarımsak
3 Soğan
1 Demet maydanoz
1 Kahve fincanı domates salçası
1 Limon
1 Bardak su
Yeteri kadar kırmızı biber, tuz.
Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları, bir tepsiye yerleştirerek, bir tarafa bırakınız. Diğer yandan soğanı bir kaba, salataya kullanılan şekilde doğrayınız. Yarım kahve fincanı zeytinyağı koyarak hafif pembeleşinceye kadar ateşte çeviriniz. Sonra domates salçası, su, doğulmuş sarımsak, yeteri kadar kırmızı biber, tuz, yarım limon suyu ve bir kahve fincanı zeytinyağı ekleyiniz. Kuvvetli ateşte 15 - 20 dakika pişirerek, ateşten indiriniz. Elde edilen bu salça tepsiye hazırlanmış olan balıkların üzerjne döküldükten sonra, salçanın üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiniz. İnce halkalar halinde kesilmiş yarım limon ile süsleyip sıcak fırında 20-25 dakika pişiriniz. Soğuk servis yapınız.
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
|
Uskumru Balığı Pilakisi |
|
zerzevat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25274
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2008
3,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Uskumru
1 adet limon
4-5 adet soğan
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Uskumru balığının içi ve kılçıkları ayıklanıp yıkanır. Soğanlar soyulup halka halka doğranır. Maydanozlar yıkanıp kıyılır.
Tavada sıvıyağ ve doğranmış soğan kavrulur. Soğan pembeleşince maydanoz karabiber, kırmızıbiber, tuz katılıp karıştırılır.
Fırın tepsisine bir sıra balık bir sıra iç sırayla, yerleştirilir. Balıkların üzerine limon dilimlenir. Kızgın fırına verilir.
Fotoğraf "irmik" tarafından gönderildi. 13.03.2019
|
|
USKUMRU PİLAKİSİ Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|