| 
 
| 
 
 
 | 
 
USKUMRU KÖFTESİ | 
 
  | 
Şükriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7632 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2006 
2,570 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Lezzeti kaçmaması için uskumrular az suda tuz ve limonla, nane, karabiber ve meydanozla pişirilir, süzgüye sıkarak soğutulur. Güzelce kemiklerinden ayrılır, derisi alınır, et makinesi varsa makineden geçirilir, yoksa satırla iyice kıyılır, içine biber, ekmek içi, çokluğuna göre yumurta, fıstık, üzüm, baharat, maydanoz, dereotu, ince kıyılmış taze soğan, karabiber hep beraber güzelce kıyılarak yoğrulur. Yuvarlak uzunca hazırlanır hafif una bulanıp kızgın zeytinyağında pişirilir .
  
 | 
 
Uskumru Köftesi | 
 
  | 
asi menekşe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137760 
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2018 
1,067 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
3 adet uskumru
 
1 orta boy soğan
 
3 dilim bayat ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
Tuz, karabiber ve kekik
 
Birkaç dal maydanoz
 
Kızartmak için;
 
Sıvı yağ
 
 
Uskumrulardan kılçıksız filetolar çıkarın. Fileto balıkları büyük bir bıçakla kıyma haline getirin. Derin bir kasede balık eti, ince kıyılmış maydanoz, ufalanmış ekmek içi, yumurta ve baharatları bir araya getirin. İyice yoğurduğunuz köfte harcından arzu ettiğiniz büyüklükte parçaları alın ve şekillendirin. Balık köftelerini kızgın yağda sarı bir renk alana kadar kızartın ve soğutmadan servis yapın.
 
 
Not: Balık köftesini makarna, patates kızartması gibi garnitürler ile servis yaparsanız, çocuğunuz bunun kesinlikle bir et köftesi olduğuna inanacak.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
USKUMRU KÖFTESİ Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
 | 
 
 
 
 |