Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Uskumru Dolması (3 adet - 17,773 defa bakıldı)

Uskumru Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Uskumru Dolması

lezzet yolu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc116349
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2016
1,253 defa indirildi / yazdırıldı




Vedat Başaran

4 adet uskumru
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı soğan / Süslemek için
½ demet maydanoz
¼ demet taze nane
½ demet dereotu
1 demet roka / Süslemek için
1 adet göbek salata / Süslemek için
1 adet limon / Süslemek için
50 gr. çamfıstığı
50 gr. kuşüzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
Un
2 yumurta
Galeta unu
1 su bardağı ayçiçek yağı
½ su bardağı zeytinyağı

Mutfak makası ile baş altlarından kesip, uskumruların içini temizleyin. Akan suyun altında içlerini iyice yıkayın. Parmaklarınızla sıkarak, etinin derisinden ayrılması için yumuşatın. Kuyruk kısımlarını kıvırıp, kılçıklarını kırın. Avucunuzla bastırıp, yuvarlayarak, kılçıklarını etlerinden ayırın. Balıkların bütünlüğünü bozmadan kılçıklarını çekip çıkarın, üstündeki etleri ayırın. İçlerini de balıkların bütünlüğünü bozmadan boşaltın ve yüzgeçlerini kesin.
Kuşüzümlerini ıslayın. Soğanı ince ince küçük parçalar halinde doğrayın. ½ bardak zeytinyağını tavada kızdırın. Önce çamfıstıklarını, sonra soğanları renkleri dönünceye kadar 3 dakika kavurun. Balık etlerini katıp 1 – 2 dakika daha kavurup, ıslatıp suyunu süzdüğünüz kuşüzümlerini ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz karabiber, 2 tatlı kaşığı kişniş katın ve bir kez karıştırıp ocaktan alın.
Maydanoz, taze nane ve dereotunu ince ince kıyın. Kavurduğunuz balık içini geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Maydanoz, taze nane ve dereotunu katıp karıştırın. Bir tatlı kaşığı ile uskumruların içini, hazırladığınız harçla doldurun.
Bir kayık tabağın içine iki yumurta kırıp, çırpın. Uskumru dolmalarını önce una, sonra yumurtaya, daha sonra da galeta ununa bulayın. 1 bardak çiçek yağını tavada kızdırın. Uskumru dolmalarını çevirerek nar gibi kızartın. Emici mutfak kağıdı üzerine çıkarıp, fazla yağlarını emdirdikten sonra dilimleyerek, soğuk olarak servis yapın.


Uskumru Dolması

bozayı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 53
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc156005
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı




Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları


Matlûbü'l-mikdâr büyücek uskumru balığını ba'de't-tathîr avuç içinde biraz yuvarlayıp kulaklarının içinden kılçığını kırıp tûlüne doğru bir ince yassı teneke veya hilâl veya diğer âlet ile derisiyle eti arasını ayırıp ve kuyruğunun kemiğini dahi kırıp etini bütünce çekerek çıkarıp kılçıklarından ayırdıkta etini hazır edeler.
Badehu bir tava ya rûgan-ı zeyt koyup birkaç soğan ı ince çentip kızardıkta işbu hazırlanan eti ve fıstık, üzüm ve tuz ve biber ve döğülmüş tarçın ve karanfil ve kakule dahi koyup karıştırarak piştikte indirip balık derilerinin içine doldurup dakîk-i hâsa bastırıp rûgan-ı zeytte iki tarafı kızardıkta çıkarıp tabaklara tanzim birle tenâvül buyrula.
Ekseriya üstünü baharlı ve renkli şekerler ile telvîn ederler.
Latîfü'l-manzar ve nefis olur.


Uskumru Dolması

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160405
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkay

10 adet uskumru (iri boy)
100 gr. kuşüzümü (1/2 su bardağı)
225 ml. zeytinyağı (1 su bardağı)
100 gr. çamfıstığı (1/2 su bardağı)
300 gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy)
225 gr. pirinç (ayıklanıp, yıkanmış), (1 su bardağı)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çorba kaşığı kakule (içi çıkarılıp dövülmüş)
1/2 çay kaşığı toz karanfil
125 gr. un (1 su bardağı)

Eğer balıklar taze ise en az 7-8 saat bekleterek etlerinin gevşemesini sağlayın. Uskumruların üzeri temizlendikten sonra balığın boğazından ucu çengelli bir şiş sokarak kuyruğuna kadar uzatın ve geri çekin. Sonra balığı iki avucunuzun arasına alıp, masaj yapar gibi ovuşturularak etlerini gevşetin. Baş kısmını aşağı tutup bu işlemi sürdürerek balığın alacasını ağzından akıtın ve orta kılçığının çıtırdayarak kırıldığını hissedin.
Ovalama işlemini sürdürerek kılçıkların parçalanması hissedildikten sonra şişi gene içeri sokup dışarı çekerek balığın içini lüle lüle boşaltın ve yalnızca tulum durumunda bırakın. Boşalan etlerin aralarındaki kılçıkları temizleyin. Bütün balıkları aynı biçimde hazırlayın.
Kuşüzümlerini bir tel süzgecin içine koyup, sertçe ovalayarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp süzdürün ve soğuk suya koyarak biraz şişmeye bırakın.
Tencerede zeytinyağının yarısını kızdırın. Yağ kızınca fıstıkları içinde altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Soğanı katıp, fıstıklarla birlikte, pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğana, ayıklanıp yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçlerin rengi matlaşıp, hafif sararıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Suyu süzdürülmüş kuşüzümlerini, balık etlerini, (j/2su bardağı) suyu ve baharatı ekleyin. Tenceredeki dolma içini kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Hazırladığınız dolma içini balık tulumlarına doldurun. İğne iplik alıp, doldurduğunuz yeri dikkatlice dikerek kapatın.
Bir tavada kalan zeytinyağını kızdırın. Uskumru dolmalarını una bulayıp tavaya yerleştirerek kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran balıkları süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kâğıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Ilındıktan sonra servis yapın.







Uskumru Dolması Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(3 adet Uskumru Dolması 17,773 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort