Kısa URL: https://ml.md/lc161651
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2021
209 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram dana kıyma
7 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Un
Fındık yağı
Patateslerin kabukları soyulur. Rendelenir ve suyu sıkılıp bol yağda kızartılır.
Dana kıyma geniş bir kaba alınır. İçine kuru soğan, patates ve sarımsak rendelenir. Tutması için 1 yumurta kırılır ve irmik konur.
Tuzu, karabiberi atılır. Doğranan bir tutam maydanozla birlikte özleşene kadar yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Parmak şekli verilir. una bulanır ve bol yağda kızartılır.
Ürgüp köfteler kızartılan kibrit patateslerle birlikte sunuma alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc157295
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2021
561 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı irmik
2 diş sarımsak
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Bir kaba kıymayı alın ve içine patatesleri rendeleyin.
Yumurta, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, irmik ve baharatları ekleyip, yoğurun.
Küçük yumurta büyüklüğnde parçalar alıp, iri köfteler halinde hazırlayın.
Yağı önceden kızartarak, köftleri una bulayıp atıp kızartın.