| 
 
 
 | 
Urfa Kebabı | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121673 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2016 
2,081 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. yağlı kıyma
 
Kırmızı pul biber
 
Tuz
 
Garnitürü için:
 
Domates
 
Sivri biber
 
Maydanız
 
Soğan
 
 
Kıyma, tuz ve kırmızı pul biberle yoğurularak buzdolabında bir süre dinlendirilir.
 
Dinlenen kıyma 5 eşit parçaya bölünerek, enli tahta şişlere geçirilir. El ıslatılarak şekil verilir.
 
Bu şekilde biraz daha dinlendirilir.
 
Bir fırın tepsisine şişler dizilir, yanlarına ikiye bölünmüş domates ve biberler de dizilir.
 
200 derece fırında pişirilir. Arada fırın kapağı açılarak şişler ve biberler çevrilir.
 
Servis tabağının üzerine biraz lavaş konur, üzerine kebaplar konur, etrafına pişmiş biber ve domatesler, çekilmiş soğan ve maydanozla birlikte süslenerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Urfa Kebabı | 
  | 
pi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2009 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145030 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2019 
571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
 
600 gram yağlı kıyma
 
 
Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
 
Eti derin bir kabın içine alın. Rendelenmiş soğan, sarımsak ve salçayı da kıymaya ilave edip yoğurun.
 
Tuz, karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberi de karıştırma kabına ekledikten sonra etinizi en az 10 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
 
Hazırladığınız harç kıvam aldıktan sonra eşit miktarlarda parçalara ayırın.
 
Ayırdığınız harç parçalarını çöp şişlere, kalın ahşap pişirme çubuklarına veya fırına giren metal çubuklara geçirin.
 
Hazırladığınız pişirme çubuklarını bir tepsinin içine dizin ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
 
Buzdolabından aldığınız şişleri pişirme kağıdı serili fırın tepsinize aralıklarla dizin.
 
Dilerseniz aralarına biber, soğan ve domates dilimleri yerleştirin.
 
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
 
Pişirme esnasında yanmamaları veya kurumamaları için sürekli olarak kontrol edin.
 
Pişen Urfa kebaplarını çıkarıp hemen sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Urfa Kebap | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161889 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021 
414 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Etin derin bir kabın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı, rendelenmiş soğanı, salça ve diğer malzemeleri de ilave edin.
 
Etinizi en az 10-15 dakika kadar yoğurun. Güzelce kıvam alması ve yoğrulması gerekiyor.
 
Hazırladığınız harcı eşit miktarlarda bezelere ayırın. Evinizde varsa çöp şiş, kalın ahşap pişirme çubuğu ya da fırına girebilen metal çubuklara etinizi geçirin.
 
Elinizle güzelce sıkarak ve hafif yayvan da bırakarak etinizi pişirme çubuklarınızın üzerine güzelce yerleştirin. Bir tepsinin içerisine dizip buzdolabında en az 15 dakika kadar dinlendirin.
 
Pişirme kağıdı serili fırın tepsinize aralıklı bir şekilde şişleri dizin. Aralara biber, soğan, domates koyabilirsiniz.
 
200 derecede önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |