|
Umaç Çorbası (Kocaeli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115844
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2016
2,049 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 adet soğan
2 domates
1 kase un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağ, yoğurt, süt, bir adet yumurta, sirke bu malzemeler aldığı un ile yoğrulur bir süre dinlendirilir parçalara ayrılır. 1 adet soğan 2 kaşık sıvı yağda sararıncaya kadar kavrulur 2 adet rendelenmiş domates ilave edilir 4 bardak su, bir kase un bir yumurta ile umaç yapılır kaynayan suya ilave edilir.
|
OVMA ÇORBA (UMAÇ ÇORBASI) (Kocaeli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38544
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
6,005 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kocaeli Valiliği
Ana malzemesi hamur olan bir çorbadır. Çorba için öncelikle sadece un ve suyla oldukça katı bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan elle küçük parçalar koparılarak elde ovalanır ve şekil verilir. Bu parçalar bir süre bekletilerek kurumaları sağlanır. Diğer yanda bir tavada tereyağı eritilir ve içine salça konarak birlikte kavrulur. En son olarak bir tencerenin içine dolusu kadar su konarak salçalı karışım suya bırakılır. Kaynamış olan suya hamur parçaları atılarak hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. Ocaktan indirildikten sonra tuz ve baharatlar eklenerek hazır hale getirilir. Bu çorba istenirse kıymalı olarak da yapılabilir. Bu durumda kıymanın önce kavrulması gerek.
|
Umaç Çorbası (Kocaeli) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31720
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
3,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 bardak un
1 adet un
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık margarin
Un, su, tuz karıştırılarak pişirilir. Yağ, tuz, biber eritilir ve kaynayan çorbanın içine atılır.
|
|