|
|
Üçgen Börek |
|
metanet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc84161
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2012
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Tutam tuz
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet soğan
200 gr kıyma
1 Paket milföy hamuru
Tenceremize sana hamur işi margarini ve kıymayı koyup kavurmaya başlarız. İnce ince kıydığımız soğanları ve tuzu ilave edip iyice kavrulunca soğumaya bırakırız. Oda sıcaklığına gelen milföy hamurlarımızın bir köşesine soğumuş olan harçtan bir miktar koyarız. Üçgen şeklinde katlayıp üzerlerine yumurta sarısı süreriz. Arzuya göre susam yada çörekotu serpip 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiririz.
|
Üçgen Börek |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc78528
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2012
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı sirke
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
1 Çay Bardağı çörek otu
200 gr peynir
1 Adet yumurta sarısı
1 Kahve Fincanı sıvı yağ
1 Çay Kaşığı kabartma tozu
500 gr un
Karıştırma kabına, sıvıyağını alalım üzerine, oda sıcaklığındaki margarini alalım. Sonra sırası ile unu, sirkeyi, tuz ve kabartma tozunu ilave edelim yogurarak kıvama getirelim, dinlenmeye bırakalım. Biz bu arada peynirezelim içine yumurta akını alıp karıştıralım. Dinlenmiş olan hamuru 2 cm kalınlığında açıp, kare parçalara keselim. içlerine peynir ezmesi koyalım ve üçgen kapatalım. Tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serpelim 180 derecelik ısıda pişirelim. ılık servise sunalım.
|
Üçgen Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29268
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet Yufka
- 6 yemek Sıvı Sana
- Harcı İçin:
- 4 adet tavukgöğsü
- 2 yemek Sana Crème Bonjour
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet havuç
- 3 adet pırasa
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Köri
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Harcı İçin:
Tavuk göğüslerini şerit şerit doğrayınız.
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız.
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.
Pırasaları ayıklayıp, kıyınız.
Sarımsakları ayıklayıp, ince ince doğrayınız.
Harcı İçin: Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, köriyi kokusu çıkana kadar kavurun.
Körinin kokusu çıkınca içine tavukları ilave edip, kavurun.
Tavuklar renk alınca, piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk alınca içine kıyılmış pırasaları, çarlistonları ve rendelenmiş havuçu koyup, kavurmaya devam edin.
En son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırıp, harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutunuz.
Yufkaları ortadan ikiye katlayıp, üst üste koyunuz.
Daha sonra kalın şeritler halinde kesiniz. (Muska böreği gibi). Bir fırça yardımıyla Yufka şeritlerini bir kâseye koyduğunuz Sıvı Sana ile yağlayınız.
Soğumuş harcı yufkanın ucuna koyup, büyük muska şeklinde sarınız.
Börekleri Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizip, daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar 20-25 dak. pişirip, sıcak olarak servis ediniz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.04.2023
|
|
Üçgen Börek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|