Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > Üç Sebzeli Terin (Fransa) (2 adet - 61,044 defa bakıldı)

Üç Sebzeli Terin (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Üç Sebzeli Terin (Fransa)

canan karadoğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2008
Mesajlar: 30
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc32517
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2008
2,682 defa indirildi / yazdırıldı




600 g havuç (kazınıp, 0,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 orta boy soğan (yaklaşık 375 g, doğranmış)
1 kg karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
3 yumurta
4 yumurtanın akı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam hintcevizi rendesi
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
3 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
3 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)
1 kg ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)

Dikdörtgen biçiminde bir kek kalıbının dibini ve çeperlerini tereyağının 15 g'ıyla (1 çorba kaşığı) yağlayın. Dibine yağlı kâğıt döşeyip, yağlı kâğıdın da üstüne tereyağından biraz sürerek, kalıbı buzdolabına kaldırın.
Bir tencereye 2,5 cm yükseklikte su koyup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kabına havuç dilimlerini koyup, üstlerine doğranmış soğanların 1 /3'ünü döşedikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (16 - 18 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri kâğıt mutfak havlusu üstüne aktararak, kuruttuktan sonra, bir salata kâsesine koyun ve bir kenara bırakın.
Tencereye biraz su ekleyip (toplam su yüksekliği 2,5 cm olmalıdır), yeniden harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca buğulama kabına karnabahar çiçeklerini koyup, üstlerini kalan soğanların yarısıyla örttükten sonra, karnabaharların sap bölümleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) buharda pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri kâğıt mutfak havlusu üstünde kuruttuktan sonra, bir başka salata kâsesine aktararak, bir kenara bırakın.
Blendır kabına 1 yumurta ve 2 yumurta akı koyup, 30 saniye karıştırın. Salata kâsesindeki havuç - soğan karışımı, tuzun 1 /4 tatlı kaşığı, hintcevizi rendesi ve karabiberin 1 /3'ünü ekleyip, 30 saniye karıştırın. Kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla içeri sıyırıp, 15 saniye daha karıştırın. Buzdolabındaki kalıbı çıkarıp, blendır kabındaki havuç püresini, kalıbın dibine döşeyerek, yüzeyini plastik spatulayla düzeltin (kalıbın çeperlerinde havuç püresi kalmamasına dikkat edin) ve kalıbı bir kenara bırakın.
Blendır kabına 1 yumurta ve 1 yumurta akı koyup, 30 saniye karıştırın. Öbür salata kâsesindeki karnabahar -soğan karışımı, Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi, taze soğanlar, kalan tuzun yarısı ve kalan karabiberin yarısını ekleyip, 30 saniye karıştırın. Kabın çeperlerine yapışanları bir kaşıkla içeri sıyırıp, 30 saniye daha karıştırın.
Blendır kabındaki karnabahar püresini, kalıptaki havuç püresi tabakasının üstüne döşeyip, yüzeyini plastik spatulayla düzelterek, kalıbı bir kenara bırakın. Fırınınızı 180 °C'a(4'e) ısıtın.
Kenarları yüksek bir fırın tepsisine kalıbı oturtup, tepsiyi kalıbın yüksekliğinin 3/4'üne gelinceye kadar sıcak su doldurun. Kalıbı tepsiden alıp, bir kenara bırakarak, tepsiyi içindeki suyla fırına verin.
Temiz bir tencereye ıspanakları koyup, üstlerine 1 çorba kaşığı soğuk su gezdirin. Sonra tencereyi harlı ateşe oturtup, kapağını kapatarak, ıspanakları kendi buharında 3 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, ıspanakları bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın ve yeniden iyice süzdürün. Süzüldükten sonra da avuç avuç alıp, avucunuzda sıkarak, kalabilecek bütün sularını akıtın ve bir servis tabağına koyun.
Kalan tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince kalan doğranmış soğanları ve sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, 3 dakika pişirin. Ispanakları ekleyip, kalan tuz ve kalan karabiberi serperek karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Kalan 1 yumurta ve 1 yumurta akını blendır kabına koyup, 30 saniye karıştırın. Tenceredeki ıspanaklı karışımı ekleyip, 30 saniye karıştırın. Kabın çeperine yapışanları bir kaşıkla içeri sıyırıp, 30 saniye daha karıştırın.
Blendır kabındaki ıspanak püresini, bir çorba kaşığıyla, kalıptaki karnabahar püresi tabakasının üstüne döşeyerek, yüzeyini plastik spatulayla düzleştirin (köşelerde boşluk kalmamasına dikkat edin) ve üstüne bir yağlı kâğıt kapatın (terinin kurumaması için). Tepsiyi fırından alıp, terini tepsideki suya oturtarak, tepsiyi yeniden fırına verin ve üç sebzeli terini 1 saat 10 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, kalıbı bir kenara çıkararak, ılınmasını (yaklaşık 20 dakika) bekleyin. Sonra bir bıçağın yüzünü kalıbın iç çeperlerinde dolaştırıp, üstteki yağlı kâğıt tabakasını atın. Kalıbın üstüne bir servis tabağı kapatıp, kalıpla birlikte altüst ederek, kalıbı dikkatlice çekip çıkarın. Tabağa çıkan üç sebzeli terinin üstündeki yağlı kâğıt tabakasını atıp, biraz daha ılınması için bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, dikkatlice dilimleyerek, servis yapın.


Üç Renkli Sebzeli Terin

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc96130
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2014
3,923 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006


250 g havuç
250 g ıspanak
250 g- karnabahar
5 yaprak jelatin
Tuz

Havuç, ıspanak ve karnabaharı ayrı ayrı haşlayın ve buzlu suya çıkartın. Suyunu süzüp mikserde ayrı ayrı püre yapın ve tel süzgeç ile süzün.
Jelatinleri buzlu suda 15 dakika bekletip az su ile eritin ve püre yaptığınız sebzelere eşit oranda pay edin. Tuzunu ilave ettikten sonra terin kalıplarını, önce havuç püresini yerleştirip, soğuk dolapta hafif sertleşmesi için 5 dakika bekletin.
Daha sonra karnabahar ve ıspanak püresi için de aynı işlemi tekrarlayın.
Yaklaşık 2 saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.






Üç Sebzeli Terin (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet Üç Sebzeli Terin (Fransa) 61,044 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort