|
|
Tuzlu Tart |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112896
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2015
1,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
4 adet taze soğan
10 adet zeytin
100 gram peynir
2 kabak
300 gram ıspanak
5 adet mantar
Tuz, karabiber
Yuvarlak bir fırın kabının içine yufkaları kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Sarkan kısımlarını kesip içine yerleştirin. Sebzeleri aynı ölçüde kıyıp yağda biraz kavurun ve kabın içine koyduğunuz yufkanın üzerine doldurun. Bir kabın içinde süt, yumurta ve tereyağını karıştırıp sebzelerin üzerine dökün ve 200 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Üzerine servis yaparken peynir ya da süzme yoğurt koyarsanız farklı olacaktır. İstenirse kiş hamurunu un, tereyağı ve suyla da yapabilirsiniz.
|
|
Tuzlu Tart Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
|
|