Kısa URL: https://ml.md/lc157886
Gönderme Tarihi: 24.May.2021
535 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram margarin
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
3 su bardağı un
İlk olarak hamuru yoğuracağınız kaba oda sıcaklığında bekletilmiş margarini ve sıvı yağı karıştırın.
Un ve kabartma tozu dışında kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Göz kararı unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi haline gelince şeklini verip fırını 180 dereceye ayarlayıp pişirin
Kısa URL: https://ml.md/lc142451
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım limonun suyu
Aldığı kadar un
Çukur bir kaba bir yumurta ile bir yumurtanın akını koyun. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kıvamı tutturabilmek için unu azar azar ekleyin.
Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince, elle şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 santimetre aralıklarla dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serperek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
250 g tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
Üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
Susam
Çörekotu
Ay çekirdeği içi
Un hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük olacak şekilde parçalar kopartıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bir kısmına susam, bir kısmına çörek otu kalanına ise ay çekirdeği içi serpip Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc99753
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2014
1,739 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta beyazı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı mahlep
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay tabağı çörekotu
Yumurta beyazını ve diğer sıvı malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz sonra unu kabartma tozunu pudra şekerini mahlebi ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurları dilediğimiz gibi şekil vererek diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz, servise hazır.