| 
 
 
 | 
TUZLU ÇUBUK | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1441 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006 
3,675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER:
 
4- 5 su bardağı un
 
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
 
4 kaşık yoğurt
 
2 yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için ayrılacaktır)
 
Susam, çörekotu
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1- Un elenir. Ortasına yağ, yoğurt, tuz, yumurta konup yoğrulur.
 
2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yuvarlanarak ince çubuklar yapılır. Birbirine dolanıp tepsiye dizilir.
 
3- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörek otu serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
  
 | 
TUZLU ÇUBUK | 
  | 
Şehriye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3312 
Gönderme Tarihi: 03.May.2006 
4,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1 su bardağı süt
 
1 paket margarin 
 
1çay bardağı sıvıyağ 
 
1 paket kabartma tozu 
 
1yumurta alabildiği kadar un 
 
susam 
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
2 çay kaşığı şeker, süt, margarin, sıvıyağ, un, tuz, şeker ve kabartma tozu ile normal bir hamur yoğurun. Küçük parçalar koparın, çubuk şekli verin. Yumurtanın sarısını  sürün susamı serpin ve fırına verin. Kızarınca fırından çıkarın ve servis yapın.
  
 | 
TUZLU ÇUBUK | 
  | 
ay ve güneş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2011 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63071 
Gönderme Tarihi: 10.May.2011 
2,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram un
 
120 gram tereyağı
 
2 yumurta
 
2-3 çorba kaşığı yoğurt
 
biraz limon kabuğu rendesi
 
tuz
 
 
Hamur tahtasına unu eleyiniz. İçine tereyağını bıçakla kıyınız. Yoğurt, bir yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesi ve tuzu ilâve ederek iyice yoğurunuz. Bir, iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölerek, rulo şekline getiriniz. Serin bir yerde 20 dakika yaş bez altında dinlenmeye bırakınız. Dinlenme faslı bittikten sonra, hamur tahtasını hatifçe unlayarak kurşun kalem çapında eşit uzunlukta çubuklar yapınız. Hafifçe yağladığınız tepsiye yarımşar parmak ara ile, yanyana dizerek, üzerine yumurta sarısı sürünüz. Orta hararetteki fırında pişiriniz.
  
 | 
Tuzlu Çubuk Batonsale | 
  | 
zülküf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90759 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2013 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı iri tuz
 
1 çay kaşığı ince tuz
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
 
Öncelikle unu hamur tahtasına eleyip içine margarini bıçakla kıyarak koyun ve unla birlikte bu yağı karıştırın. Buna yoğurtla ince tuzu ekleyerek hamur yapın, hamuru yarım saat kadar serin bir yere bırakın. Bu şekilde dinlenen hamurdan belirli büyüklükte parçalar alıp, 10 cm. büyüklükte çubuklar haline getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Bunun da üzerine iri tuz ve çörek otu serpip, yağlanmış tepsiye koyarak, sıcak fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 20.05.2015
  
 | 
Tuzlu Çubuklar | 
  | 
Beki 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101218 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2014 
1,897 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı kavrulmuş susam
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı sirke
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını ılık suyla birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak uzun çubuklar şeklinde kesip tepsiye dizin. Öncelikle yumurtanın sarısını sürüp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan susamlı çubukları 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |