|
Tuzlu Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101786
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2014
3,065 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay fincanı un
1 çay fincanı kepekli un
3 yemek kaşığı margarin
100 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz, kekik
Alabildiği kadar süt
Hamur yoğurma kabına, 1 çay fincanı unu, bir çay fincanı kepekli unu alalım üzerine kabartma tozunu ilave edelim harmanlayalım. Üzerine peyniri, margarini ve tuzu ilave edelim, son olarak sütü katalım(sütü azar azar ilave ediniz) kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edelim. Farklı hamur kalıpları kullanarak, şekiller çıkaralım ve tepsiye dizelim. 180 derecelik ısıda pişirelim.
|
Tuzlu Bisküvi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172522
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
398 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Susam
Bir karıştırma kabına yumuşamış margarin ve sıvı yağ alınır.
Üzerine yumurta kırılır, sirke, tuz ve şeker eklenerek sıvı malzeme iyice karıştırılır.
Sıvı malzemenin üzerine alabildiği kadar un ilavesi ile yoğurulur, orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır.
Hamurdan yumurta kadar parçalar alınarak tezgah üzerinde yuvarlak çubuklar hazırlanır.
Çubukların üzerine biraz bastırarak yassılaştırlır.
Çubuğun üzerine fırça ile su sürülüp çatalla boydan boya çizilir. Üzerine susam serpilir, bir parmak eninde verev parçalara kesilir.
Bisküviler kağıt serimiş fırın tepsisine dizilir.
150 derece fırında pişirilir.
|
|