| 
 
 
 | 
Tuzlu Levrek | 
  | 
gülsaçar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.08.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38981 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2009 
6,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet (asgari 1 kg) levrek
 
2 kg tuz (tercihan dişli sanayi tuzu yoksa sofra tuzu)
 
Karabiber
 
Aluminyum folyo 
 
Sos için:
 
½ çay bardağı limon suyu
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz 
 
 
Balıkçıdan karnı temizlenmiş ancak pulları temizlenmemiş olarak aldığınız levreği tekrar kanları gidinceye kadar iyice yıkayınız ve sularının süzülmesi için kenara koyunuz. Suyu süzülmüş levreklerin içini ve dışını tuzlayınız karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 20-25 dakika kadar dinlendiriniz (marine ediniz). 
 
Balıkları alacak büyüklükteki fırın tepsisine aluminyum folyoyu seriniz. Tuzun üçte birini folyonun üstüne, balık büyüklüğünü biraz geçicek tarzda serip üzerine balığı yerleştiriniz. Balığın yarılmış olan karnını küçük bir folyo parçası ile kapatınız. Kalan tuzu balığın tamamını kalınca örtücek tarzda döküp elinizle şekillendiriniz. 
 
Fırını 180oCa ayarlayıp balığı fırına, fırın ısınmadan kayunuz. Asgari bir saat pişiriniz. (Fırının ısısını 30 dakika sonra 160oCa düşürünüz.) Tepsiyi fırından çıkarıp balığın üzerindeki sertleşmiş tuzu sertçe bir aletle (örneğin çekiçle9 kırınız. Balığı dağıtmadan kılçıklarını ayıklayıp lop etlerini tabaklara dağıtınız. Üzerine az miktarda sos ilave ediniz. Sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Bu yemeğe uygun diğer balıklar; kofana, minekop, lağos, sinarit v.b. beyaz etli bütün iri balıklar (adedi 1kgdan büyük).
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
bal böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc29650 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2008 
3,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
900 gr Levrek
 
Tuz
 
 
Levreğin içi temizlenir, pullar üstünde bırakılır ve yıkanır. Yıkanan balık, üzeri nemliyken tuzla kaplanır, Orta hararetli, ızgarada 15 dakika pişirilir. Pişirilen balığın tuzla kaplı olan derisi çıkarılarak servis yapılır.
 
 
Not: Levrek temizlenirken pulların bırakılması tuzun ete tamemen geçmesini önler. Dışına kaplanan tuz da balığın içindeki suyu muhafaza eder. Bu sayede balık kendi suyu ile pişer ve lezzetli olur.
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41635 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009 
3,268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
1 kg levrek balığı
 
2 adet defne yaprağı
 
5 diş sarımsak
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
2 kg kaya tuzu
 
1 su bardağı su
 
 
Temizlenmiş levrek balığının içine defne yaprağı ve soyulmuş bütün sarımsaklar konur. Balığın suyu süzdürülüp kurulanır.  Ayrı bir kapta kaya tuzu ile su karıştırılır.  Balığın dört tarafı hazırlanan tuz ile kaplanır. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Pişen balık servis tepsisine alınır. Spatula ve çekiç ile kırılarak balık tuzdan ayrılır. Porsiyonlara ayrılarak zeytinyağı ile servis edilir.
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
leventmercimek 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 24.11.2005 
Mesajlar: 2
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc650 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2005 
3,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
kaya tuzuna, iki yumurtanın akını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave ederek karıştırıyoruz. Sadace içi temizlenmiş olan 1 kg.lik levreğin içine beş-altı karab,ber tanesini yerleştirdikten sonra, hamur halindeki tuz karışımını balık hava almayacak şekilde üzerine kalın bir tabaka halinde yapıştırdıktan sonra tepsiye yerleştirip fırına atıyoruz. Orta sıcaklıkta 30 dakika kadar pişmeden sonra balık hazır. Not: Balığın pulları temizlenmiyecek ve pişmeden sonra tuz tabakası çekiç ve keski ile kırılacak, tabakadan ayrılan balık servis yapılacak.
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
azragiray 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.10.2007 
Mesajlar: 17 Şehir: Mamak/Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24147 
Gönderme Tarihi: 29.May.2008 
2,660 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet levrek
 
2-3 adet defne yaprağı
 
1 dilimlenmiş limon
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
Kaplamak için:
 
Kaya tuzu
 
1 adet yumurta beyazı
 
Su
 
 
Yeteri kadar kaya tuzu, yumurta beyazı ve azar azar eklenen suyla hamur gibi yoğrulur. Balık temizlenir. İçine az zeytinyağı, limon dilimler ve defne yaprağı doldurulur, tuz serpilir. Hazırlanan tuz hamuruna balık tamamen görünmeyecek şekilde sarılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirilir. Tuzu kırarak servise sunulur.
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
seda hoş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2018 
Mesajlar: 25 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136967 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2018 
888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
 
 
İri levrek
 
Kaya Tuzu
 
3 adet yumurta akı
 
 
Levrek başı üzerinde kalacak şekilde ayıklanır.
 
Kaya tuzu yumurta akıyla karıştırılarakbalığın etrafını tamamen kaplayacakve balık gözükmeyecek şekilde balığa sıvanır.
 
Balık bu şekilde alüminyum folyoya sarılarak fırında pişirilir.
 
Folyo açılıp tuz kırılarak balık içinden alınır (tuzu yenmez) istenen sosla birlikte servis edilir.
  
 | 
Tuzda Levrek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166288 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2022 
364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Adet Levrek
 
2 çay kaşığı karabiber (taneli)
 
1 çay kaşığı kişniş tohumu
 
3 yumurtanın beyazı (bir çay kaşığı tuz ile çırpın)
 
750 gram deniz tuzu (ince)
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet defne yaprağı
 
1 adet limon
 
 
Yumurta aklarını bir kaba aktarın ve bir çay kaşığı tuz ile iyice çırpın. Yumurta akları kıvam alınca bir kenara bırakın.
 
Levreği yıkayın ve suyunu süzdürün. Sonrasında her tarafını bir kağıt havluyla kurulamalısınız.
 
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Tuzlu yumurtalı karışımdan, yağlı kağıdın üzerine bir miktar aktarın. Karışımı balığın kaplayacağı alana sürmeyi unutmayın. Karışımın üzerine ince tuz ekleyin.
 
Tuz katmanına balığı iyice yerleştirin.
 
Kıyılmış maydanoz, defne yaprağı, karabiber, limon dilimi ve kişniş tohumlarını da balığın içine yerleştirin.
 
Kalan tuzlu karışımını balığın etrafına ilave edin. Balık, tuz katmanının altında olmalı.
 
Balığınızı 200 derecelik fırında ortalama 45 dakika boyunca pişmeye bırakın.
 
Süre dolunca tuz katmanının renk değiştirdiğini ve sertleştiğini göreceksiniz. Tepsiyi fırından alın ve tuzlu kısmı balıktan ayırın.
 
Balığı bir servis tabağına aktarabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |