| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tutmaç Tatlısı | 
 
  | 
Ertekin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101340 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2014 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet bayat ekmek
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
3 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı çörek otu
 
1 çorba kaşığı kırık fındık, kırık yer fıstığı
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Şurup İçin:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1/2 adet limon suyu
 
 
Ekmeği küp küp doğrayın. Şekeri, suyu ve limon suyunu kaynatın. Tarçın ekleyin. Yumurtayı çırparak ekmekleri içine atın. Kızgın yağda yumurtaya buladığınız küp ekmekleri kızartın. Sonra şerbete atın. Servis tabağına alın. Kalan şerbeti üzerine dökün. Kırık fındığı, fıstığı üzerine serpin. En son çörek otunu serpin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Tatlı Tutmaç | 
 
  | 
fikret ulus 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.09.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136724 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2018 
654 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
http://www.ekmekissendikasi.org.tr
 
 
3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve yarım limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır.
 
Bayat ekmek küp küp doğranır.
 
Zeytinyağı, tavada yakılmadan kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda peyderpey kızartılır.
 
Kızaran ekmekler şuruba atılır. Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına çıkartılır.
 
Kızartma işlemi bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır.
 
İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tutmaç Tatlısı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |