| 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Şehriye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.05.2006
 Mesajlar: 86
 Şehir: Kırklareli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3308 Gönderme Tarihi: 03.May.2006
 2,671 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr  makarna
 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
 1 çorba kaşığı kuru nane
 1 çorba kaşığı tereyağ
 kıyma
 
 Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Süzme yoğurdu biraz  su ilavesi ile bulamaç haline getirin. Kaynayan suya makarna kırıkları ve kuru naneyi katın. Makarnalar yumuşayınca bulamaç haldeki yoğurdu kanştırarak ilave edin. Kıymayı yağda kavurun ve üzerine ilave edip servis yapın.
 
 
 ML® Tutmaç Çorbası için tıklayın
 
 
 
 | 
| YOĞURTLU TUTMAÇ ÇORBASI | 
|  | Kezban Editor
 
  
 Kayıt: 14.08.2005
 Mesajlar: 165
 Şehir: Balgat/ANK
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3402 Gönderme Tarihi: 04.May.2006
 2,853 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 6 kişilik
 1 lt et suyu
 1 yemek kaşığı tereyağı
 3 yemek kaşığı un
 1 limon suyu
 2 adet yumurta sarısı
 1 kahve kaşığı pulbiber
 1 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı yoğurt
 kruton ekmek
 
 HAZIRLANIŞI
 Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarıları, un ve sütü karıştırın. Bir tencerede de et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaşça ekleyin. Ağır ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanınüzerine dökün ardından da kreton ekmekleri serpin.
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | kahve Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2006
 Mesajlar: 172
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc4889 Gönderme Tarihi: 12.Haz.2006
 2,907 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 lt Et Suyu
 3 Yemek Kaşığı Un
 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 1 Limon Suyu
 2 Yumurta Sarısı
 1 Su Bardağı Süt
 1 Kahve Kaşığı Pulbiber
 
 Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
 Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| TUTMAÇ AŞI - KESME ÇORBASI | 
|  | merveüzüm Aşçı
 
  
 Kayıt: 13.09.2007
 Mesajlar: 12
 Şehir: aksaray
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17700 Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2007
 2,795 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEME:
 Yeşil mercimek  1/2 su bardağı
 Su  5 su bardağı
 Sarımsak  5 diş
 Kesme hamur (makarna)
 2 1/2 su bardağı Yoğurt
 1 2/3 su bardağı Tereyağı
 4 yemek kaşığı  Kuru nane
 1 yemek kaşığı Kırmızı toz biber
 1/2 tatlı kaşığı Tuz
 
 YAPILIŞI:
 1. Mercimek ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır, ertesi gün 4 su bardağı su ile pişirilir.
 2. Hazırlanmış olan 2 su bardağı kesme hamur mercimeğe katılır, kaynatılır, 10 dakika pişirilir.
 3. Sarımsak ezilir, yoğurda eklenir, çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynayınca ateşten alınır.
 4. Margarin ya da tereyağı tavada eritilir, kalan yarım bardak kesme hamur konur, hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır, kırmızı toz biber ve nane konur, bir iki kez çevrilir. Bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir.
 
 Not: Çorum, Bolu, Van yöresi iftar çorbasıdır. Kesme hamur yapılamadığında arpa şehriye ya da küçük fiyonk makarna kullanılabilir.
 
 
 | 
| TUTMAÇ ÇORBASI | 
|  | Valide Sultan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.07.2008
 Mesajlar: 26
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc35637 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2009
 2,677 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4-5 kişilik
 Yarım çay bardağı sıvıyağ
 1 adet orta boy soğan
 100 gram kıyma
 1 çorba kaşığı salça
 4 su bardağı su
 Tuz, karabiber
 Yarım demet dereotu veya maydanoz
 Hamur için:
 1 adet yumurta
 Alabildiğince un
 Tuz
 
 Bir kaba yumurtayı kırıp azar azar unu, arkasından tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim. Bu arada tencereye sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek yağda kavuralım. Ardından üzerine kıymayı ekleyip 2-3 dakika kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika daha kavuralım. 4 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Bu arada hamuru yarım cm kalınlığında açalım. Hamurdan bir parmak eninde şeritler keselim. Şeritleri tek tek küçük parçalar halinde keselim. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktarıp, hamurlar yumuşayana dek pişirelim. Kıyılmış dereotunu veya maydanozu üzerine serperek servis yapalım.
 
 
 | 
| Tutmaç | 
|  | kadircan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.08.2011
 Mesajlar: 44
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67330 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
 2,444 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr. kıyma
 1 adet soğan
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı tuz
 Yarım demet maydanoz
 1 adet yufka
 2 diş sarımsak
 250 gr. yoğurt
 1 çay kaşığı tereyağı
 
 Kıymayı bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu ilave edin. Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun. Yufkayı iki parmak eninde kesin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak, her yufka şeridini muska şeklinde sarın. Sıvıyağı tavaya alın. Kızdırdıktan sonra muska şeklinde sardığınız yufkaları kızartın. Kağıt mutfak havlusunun üzerinde birkaç dakika bekletin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırın ve ardından kızarttığınız tutmaçların üzerine dökün. Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı da döktükten sonra, servis yapın.
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | şendul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.06.2007
 Mesajlar: 75
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74856 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2012
 1,979 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
 1 çay bardağı Haşlanmış Mercimek
 1 çay bardağı Kesme Hamur
 1 su bardağı Et Suyu
 Göz kararı Su
 Göz kararı Tuz
 1 Kase Yoğurt
 1 Adet Yumurta
 1 Çorba Kaşığı Un
 
 1 litre sıcak suyu tencereye alıp mercimeği ve et suyunu katıyoruz. Biraz pişirip nohutu ekliyoruz. Kesme hamur ve tuzunu ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu karıştırıyoruz. İçine biraz sıcak koyup kıvamını açıyoruz. Çorbamızın içine döküp karıştırıyoruz. Sokaracı için, ince doğranmış soğan, tereyağı ve naneyi tavada pişiriyoruz. Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine sosunu döküyoruz.
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | zührem Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.12.2012
 Mesajlar: 48
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc98166 Gönderme Tarihi: 12.May.2014
 2,030 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı yeşil mercimek
 Yarım su bardağı erişte
 1 su bardağı et suyu
 2 su bardağı yoğurt
 Biraz tuz
 Yarım limon suyu
 Üzeri için ;
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 1 çay kaşığı nane
 
 Mercimekleri haşlayıp süzdükten sonra bir tencereye mercimekleri ve erişteyi koyup, üzerine de et suyunu ilave ediyoruz. Daha sonra üzerini geçecek kadar da su ilave ediyoruz.
 Terbiyesi için yoğurdumuza limon suyunu ve biraz da soğuk su ilave ederek çırpıyoruz. Ardından haşlanan malzemelerimizin üzerine yavaşça karıştırarak ilave ediyoruz. Bu sırada tuzu ilave edebilirsiniz.
 Çorba kaynayınca ocaktan alın. üzerin için tavada tereyağını eritip içine nane ve kırmızı biberi atın. Daha sonra çorbanın üzerine döküp servis yapın.
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | ışı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.03.2013
 Mesajlar: 62
 Şehir: Kırklareli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100448 Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2014
 1,840 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı yoğurt
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 litre et suyu
 1 limonun suyu
 2 adet yumurta sarısı
 1 su bardağı süt
 1 tatlı kaşığı kırmızı
 
 Bir tencerede un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Tuz koyun 15 dakika kaynatın. Bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | büyükhanım Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.02.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc132127 Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018
 936 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 1 çay bardağı erişte
 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlayıp suyunu süzün)
 1 adet soğan
 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 tatlı kaşığı nane
 Tuz
 Terbiyesi için:
 1 yemek kaşığı un
 1 yumurta sarısı
 1,5 su bardağı yoğurt
 
 Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır.
 Kaynayan suyun içerisine tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteler eklenir.
 Erişteler pişene kadar çorba kaynatılır.
 Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
 Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
 Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir.
 2-3 dk karıştırmaya devam edilir. Kaynayınca altı kısılır.
 Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur, nane eklenir ve bu karışım da kaynamakta olan çorbaya eklenir.
 8-10 dk daha kaynadıktan sonra çorbanın altı kapatılır.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | azıcık aşım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2019
 Mesajlar: 33
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141380 Gönderme Tarihi: 21.Mar.2019
 1,592 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram (2 çay bardağı bardağı) yeşil mercimek
 1 litre su
 2 çay bardağı erişte
 1 çay kaşığı tuz
 1 yumurta
 1 tatlı kaşığı un
 250 gram yoğurt
 2-3 yemek kaşığı tereyağı
 Pul biber
 Nane
 
 Mercimeği yıkayın, kaynar suya atın, 1-2 dakika haşlayıp süzün. Mercimeği tekrar 1 litre temiz kaynar suya atın, 10 dakika veya yumuşayana kadar haşlayın. Erişte ve tuz ilave edin. Çorbayı beş dakika kadar erişte ile birlikte pişirin.
 Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, çorbanın kesilmemesi için suyundan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Karışımı çorbaya ekleyin, 1-2 dakika pişirip altını kapatın. Tereyağı, pul biber ve nane eritin, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145591 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
 742 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 1 su bardağı, kare kesilmiş köy eriştesi
 3 su bardağı tavuk suyu
 1 adet küçük tavuk göğsü
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 3 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı toz nane
 1 adet limon
 Tuz
 Karabiber, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
 Üzeri için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı toz kırmız biber
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 
 Bir tencerede tavuk göğsü haşlanır.
 Suyu süzülür, etleri didiklenir.
 Et suyu kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir.
 Erişteler ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
 Tavuk etleri ilave edilir, 2 dakika daha kaynatılır.
 Önceden haşlanmış nohut ilave edilir.
 Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, salça kavrulur, toz biber ve nane eklenerek kaynayan çorbaya bu karışım ilave edilir.
 Sarımsaklar tuzla ezilerek çorbaya ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
 Sıcak olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc152648 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2020
 665 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://acunn.com
 
 1/2 su bardağı sarı mercimek
 3/4 su bardağı erişte veya ev yapımı kesme hamur
 1 adet büyük boy kuru soğan
 1 su bardağı yoğurt
 1 adet yumurta sarısı
 2 diş çok ince kıyılmış sarımsak
 8 büyük su bardağı sıcak sebze suyu (ya da tavuk suyu)
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Soğanı mümkün olduğunca küçük, yemeklik doğrayıp, 1 yemek kaşığı sıvıyağda sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin ve sotelemeye devam edin.
 Hemen ardından incecik kıyılmış sarımsakları da ekleyip, orta ateşte soğan ve sarımsaklar iyice ölene kadar soteleyin.
 Yıkanmış sarımercimeği ve 8 bardak suyu ekleyin. Defneyaprağını da ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
 15 dakika sonra, erişteyi de ekleyin. Erişteler ve mercimekler yenecek hale gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha tıkırdamaya bırakın.
 Sürenin sonunda defneyaprağını çıkarın. 1 su bardağı yoğurtla, 1 yumurta sarısını iyice çırpın. Çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek, ılıştırın.
 Isısı yükselen yoğurtlu karışımı, tekrardan çorbanın içine, yavaşça ve çorbayı karıştırarak ekleyin.
 Çorba, kaynamaya başlayınca tuzunu da ekleyip, karıştırıp, altını kapatabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153181 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020
 527 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 ½ su bardağı haşlanmış nohut
 ½ su bardağı erişte
 ½ su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
 1 adet soğan
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Tuz
 Karabiber
 Zeytinyağı
 1 litre su
 Terbiyesi için:
 1 yemek kaşığı un
 1 adet yumurta sarısı
 1,5 su bardağı süzme yoğurt
 
 Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
 Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
 Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153769 Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
 399 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 Yarım su bardağı erişte
 Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
 1 adet soğan
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Tuz
 Karabiber
 Zeytinyağı
 1 litre su
 Terbiyesi için:
 1 yemek kaşığı un
 1 adet yumurta sarısı
 1,5 su bardağı süzme yoğurt
 
 Çorba tenceresinde suyu kaynatın.
 Kaynayan suya nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.
 Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpın.
 Kaynattığınız çorbanın suyundan bir kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp ılıştırın.
 Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
 Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
 Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
 Soğanları da çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis edin.
 
 
   Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 29.11.2024
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154121 Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020
 456 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı yeşil mercimek
 1 su bardağı erişte
 2 kaşık margarin
 2 su bardağı yoğurt
 1 kuru soğan
 2 kaşık un
 2 su bardağı su veya et suyu
 Kuru nane
 Tuz
 Karabiber
 
 Mercimekleri haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimekleri ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165838 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2022
 376 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kase yoğurt
 1 tepeleme yemek kaşığı un
 1 çay bardağı makarna
 Yarım çay bardağı yeşil mercimek
 1 orta boy soğan
 Yarım yemek kaşığı salça
 1 çay kaşığı kırmızıbiber
 1 tatlı kaşığı kekik
 2 bardak su
 Tuz
 Tavuk veya et bulyon
 
 Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.
 
 
   Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
 
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc177007 Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024
 312 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 7 bardak su
 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
 1 bardak haşlanmış nohut
 1 bardak erişte
 1 çay kaşığı tuz
 1 bardak süzme yoğurt
 Yarım bardak su
 1 yumurta sarısı
 1,5 yemek kaşığı un
 1 küçük kuru soğan
 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
 1 yemek kaşığı kuru nane
 
 7 bardak suyu tencereye aktarın, kaynamaya başlayınca mercimek, nohut, erişte ve tuzu ekleyip 10 dakika pişirin.
 Çorba pişerken bu arada yoğurt, su, yumurta sarısı ve unu bir kasede iyice karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar yoğurtlu karışıma ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya ekleyin, beş dakika daha pişirip ocağı kapatın.
 Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayıp yağ ile birlikte sos tenceresine alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurup naneyi ekleyerek ocağı kapatın. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirin.
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc178397 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2024
 220 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 su bardağı yeşil mercimek
 1 su bardağı erişte
 1 su bardağı süzme yoğurt
 1 yumurta sarısı
 1 yemek kaşığı un
 5 su bardağı et suyu (veya su)
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı kuru nane
 Tuz
 Karabiber
 
 Yeşil mercimekleri bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün ve kenara alın.
 Ayrı bir tencereye et suyunu (veya suyu) koyun ve kaynamaya bırakın.
 Kaynayan suya haşlanmış mercimekleri ve erişteleri ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar pişirin.
 Bir kasede süzme yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Bu karışımı iyice karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.
 Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken, kesilmemesi için çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alıp karışıma ekleyerek ılıtın. Daha sonra bu karışımı yavaşça çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın.
 Çorbayı kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin ve tuz ile karabiber ekleyin.
 Ayrı bir küçük tavada tereyağını eritin ve içine kuru naneyi ekleyin. Naneyi birkaç saniye kavurun ve bu karışımı çorbanın üzerine dökün.
 Çorbanız servise hazır!
 
 
  
 
 | 
| Tutmaç Çorbası | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182672 Gönderme Tarihi: 20.Nis.2025
 123 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı erişte
 1 çay bardağı haşlanmış nohut
 5 su bardağı su
 1 su bardağı süzme yoğurt
 1 yemek kaşığı un
 1 adet yumurta sarısı
 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Nane
 Pul biber
 
 Suyu kaynatıp erişteleri ekleyin, biraz pişirin. Haşlanmış nohutları ilave edin. Yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın, yavaşça tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak kesilmesini önleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ezilmiş sarımsağı ekleyin. Üzerine kızdırılmış tereyağında nane ve pul biber dökün. Sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |